Urfa’da ’sahte altın’ operasyonunda 5 tutuklama

Urfa'da 'sahte altın' operasyonunda 5 tutuklama

Şanlıurfa'da 3 ilçede 20 adrese düzenlenen sahte altın operasyonunda 14 kişi gözaltına alındı.

18 Haziran 2021 - 22:00 - Güncelleme: 19 Haziran 2021 - 10:17

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince sahte cumhuriyet altını suçuyla mücadeleye yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

Şüphelilerin basımı yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce yapılması gereken cumhuriyet altınlarını, merdiven altı atölyelerde kendi üretmiş oldukları kalıplar vasıtasıyla sahte olarak ürettikleri altınları piyasaya sürerek vatandaşları ve esnafı mağdur duruma düşürdükleri tespit edildi. Bunun üzerine Şanlıurfa merkez, Bozova, Suruç ve Akçakale ilçelerinde operasyon için düğmeye basıldı. Şüphelilere ait 20 adres ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda altın basımında kullandığı değerlendirilen kalıp, piyasa değeri yaklaşık 1.750.000 TL(bir milyon yedi yüz elli bin) değerinde sahte cumhuriyet altını ile 1 adet ruhsatsız tabancaya el konuldu ve 14 şüpheli de gözaltına alındı. 

Bugün emniyetteki işlemeleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9’u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 5 şüpheli de tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...