Urfa’da randevu alınmasına rağmen aşı yoğunluğu

Urfa'da randevu alınmasına rağmen aşı yoğunluğu

Şanlıurfa’da bugüne kadar toplam 52 bin kişiye koronavirüs aşısının yapıldığı bildirildi. Covid-19 birimlerin de yoğunluk oluşturan vatandaşlar, randevularını aldıktan sonra aşı oluyor.

14 Haziran 2021 - 11:40 - Güncelleme: 14 Haziran 2021 - 12:09

Koronavirüs salgınında toplumsal bağışıklık açısından büyük önem arz eden aşılama çalışmaları devam ediyor. Şanlıurfa’da bugüne kadar toplam, 52 bin kişiye koronavirüs aşısı yapıldı. Koronavirüs birimlerinde yoğunluk oluşturan vatandaşlar, randevularını alarak yetkili personeller tarafından aşı yapılıyor. 40 yaş üstü vatandaşlarında aşılamaya başladıklarını belirten Uzman Dr. Ahmet Kaya, kentte şu ana kadar 52 bin vatandaşın aşı olduğunu belirterek, 20 adet ünitede 30 personelle aşılama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

 

“VATANDAŞLARIMIZI AŞILAMAYA DAVET EDİYORUZ”

Uzm. Dr. Ahmet Kaya, “40 yaş üstü bütün vatandaşlarımızı aşılanmaya başlandı. Kronik hastalığı olan 40 yaş üstü vatandaşlarımızı aşılamaya bekliyoruz. Elimizde yeterince aşı var. Saat 12.00’a kadar ünitelerimiz açık. Lütfen vatandaşlarımız aşılarını olsun. Bu hastalık sadece aşılamayla kurtulabileceğimiz bir hastalık. Bizde iki çeşit aşı mevcut ve yeterince tedarik elimizde bulunuyor. Biontech, Sinovac aşılarımız mevcuttur. Lütfen vatandaşlarımız randevularını oluştursunlar. Vatandaşlarımız hastaneye geldikten randevunuz yoksa, biz bu konuda da birimlerimizle birlikte hastanelerimizde destek veriyoruz bu konuda yardımcı oluyoruz. Hem Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hem de İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak hazırız ve vatandaşlarımızı aşılamaya davet ediyoruz. Aşılamaya başlandığı ilk günden beri 52 bin aşı yaptık. 20 adet ünitemizde, yaklaşık 30 personelle aşılamaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs birimlerinde aşı yapmaya giden vatandaşlar ise, randevularını alıp aşı olduklarını belirterek, herkesi aşı olması için tavsiyede bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...