Urfa’da Nüfusmatik’ler yakında hizmete giriyor

Urfa'da Nüfusmatik'ler yakında hizmete giriyor

Şanlıurfa’da nüfus idaresinde memurla muhatap olmadan işlem yapabilmeyi kolaylaştıran Nüfusmatik’ler yakında hizmet vermeye başlayacak.

08 Aralık 2021 - 16:36 - Güncelleme: 08 Aralık 2021 - 17:20

Haliliye İlçe Nüfus Müdürü İhsan Değirmenci, nüfus idaresinde memurla muhatap olmadan işlemler yapılmasını sağlayacak Nüfusmatik'lerin yakın zamanda kullanılmaya başlanacağını bildirdi.

Değirmenci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Şanlıurfamızda yakında hizmet vermeye başlayacak olan NüfusMatikler ile çok hızlı bir şekilde personelin yapabileceği birçok işlemi anında ve güvenli bir şekilde yapabilecek. NüfusMatikler Şanlıurfamıza hayırlı olsun."

NÜFUSMATİK'TEN BİRÇOK İŞLEM YAPILABİLECEK

Nüfusmatik'lerle personel desteği olmadan T.C. Kimlik Kartı şifre işlemleri, e-İmza yüklenmesi, adres beyanı, kimlik kartına sürücü belgesi yükleme, randevu işlemleri gibi birçok işlem yapılabilecek.

BAKAN SOYLU DUYURMUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kasım sonunda yaptığı açıklamada Nüfusmatik'lerin çok hızlı şekilde yaygınlaşacağını söylemişti. Soylu, "Nüfusmatik yaptık, nüfus idaresine girdiğiniz zaman oradaki bir memurumuzla muhatap olmadan bir Nüfusmatik'le oradaki işlemlerinizi sağlayabilme kabiliyeti ortaya koyacaksınız. Nüfus idarelerimizle birlikte imkanı bulduğumuz ölçülerde sayısı yüksek olan muhtarlıklarımızdan başlayarak da bunu sağlayacağız" demişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda