Urfa’da nefes kesen uyuşturucunun operasyonu

Urfa'da nefes kesen uyuşturucunun operasyonu

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçunu işleyenlere yönelik düzenlenen kapsamlı operasyonda 86 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu hap, esrar, kokainin yanı sıra tabanca, av tüfeği ve fişek ele geçirildi.

27 Eylül 2022 - 10:42 - Güncelleme: 27 Eylül 2022 - 10:50

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kentte uyuşturucuyla mücadele kapsamında kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. “Kökünü Kurutma Operasyonu” çerçevesinde yaklaşık iki aylık süren çalışmalar neticesinde 47 şüpheli şahıstan 8 paket halinde toplam 150,04 gr esrar, 22 paket halinde toplam 57,95 gr eroin, 26 paket halinde toplam 36,97 gr metamfetamin, 1 Ecstasy hap, 14 Lyrica hap, 10 tam 4 yarım adet Captagon hap ele geçirildi.

Şanlıurfa emniyeti ayrıca bugün sabah 05.00’da kent merkezinde 408 personel, 104 ekip otosu ve 1 helikopterin hava desteğiyle eş zamanlı operasyon başlattı.  

Narkotik köpeklerinin de katıldığı operasyonda belirlenen 61 adreste arama yapıldı.

Adreslerde yapılan aramalarda 37 kilo 600 gram skunk, 9 kilo 63 gram esrar, 138 gram          eroin, 3 kilo 495 gram metamfetamin, 2 gram bonzai, 2 gram kokain, 26 kök       Hint keneviri, 517 captagon, 36 sentetik ecza, 24 ecstasy, 2 hassas terazi, 4      ruhsatsız pompalı av tüfeği, 8 ruhsatsız tabanca ve 62 fişek ele geçirildi.

Emniyetin operasyonunda toplamda 86 şüpheli yakalandı.

“Kökünü Kurutma Operasyonu”na ilişkin Karaköprü İlçe Emniyet Müdürlüğünde basın açıklaması yapıldı.

 

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan’ın da hazır bulunduğu açıklamada konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, operasyonun Şanlıurfa tarihinin en büyük operasyonu olduğunu belirtti.

AYHAN: KÖKLERİNİ KAZIYACAĞIZ

Urfa tarihinin en büyük uyuşturucuyla mücadele operasyonunu dün itibariyle gerçekleştirildiğini belirten, Ayhan şunları söyledi:

“Bu operasyona  ‘kökünü kurutma’ operasyonu diyebiliriz. Yaklaşık 2 aylık hummalı bir çalışma neticesinde 14 merkezde 4’te ilçede olmak üzere 18 projeli dosyamızda 108 şahsa yönelik operasyon gerçekleştirilmiştir. Şu anda operasyonlar devam etmektedir. Buna operasyon neticesinde şahısların çok büyük kısmı alınmıştır. İkametgahı olmayanlar ile ilgili çalıma devam etmektedir. Şu saat itibariyle 86 kişi gözaltına alındı. Sabah helikopterlerimizin nezaretinde 450 personel ve 104 ekiple Urfa’da uyuşturucu tacirlerinin inlerine girilmiş vaziyette.  Bu operasyonlar devam edecek. Bunlar zannetmesinler ki, asla devlet uyumuyor. Yarına bırakır ama yanına bırakmaz. Bizim her şeyimiz, evlatlarımız için arkadaşlarımız gece gündüz çalıştılar ve çalışmaya devam edecekler. Buradan da bir mesaj vermiş olduk. Şanlıurfa’da uyuşturucu tacirlerine asla ve asla fırsat vermeyecek, köklerini kazıyacağız.  Bu sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...