Urfa’da iş insanı sokak hayvanları için kedi oteli

Urfa'da iş insanı sokak hayvanları için kedi oteli

Şanlıurfa’da birçok alanda faaliyet gösteren şirketleriyle başarılı işlere imza atan iş insanı Zeki Yıldırım bu sefer soğuk kış günlerinde sokak kedileri için seferber oldu. Yıldırım’ın kediler için yaptığı ‘kedi oteli’ alkış topladı.

07 Şubat 2022 - 16:40 - Güncelleme: 07 Şubat 2022 - 19:00

Şanlıurfa’da iş insanı Zeki Yıldırım’ın Karaköprü ilçesinde bulunan ofisinin hemen yakınında sokak kedileri için tasarladığı ‘kedi oteli’ hayvanseverlerin takdirini kazandı.

Farkındalık oluşturmak amacıyla oluşturduğu projesini Bizim Haber Ajansı'na (BİHA) anlatan başarılı iş insanı Yıldırım, sokak kedilerine soğuk kış günlerinde sıcak bir yuva sağlamak istediklerini söyledi.

YILDIRIM: “SOKAK HAYVANLARIYLA BİRLİKTE YAŞIYORUZ”

‘Kedi otelini’ yapmasının iki amacı olduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi:

“Birinci amacı yıllardır zaten kendi sokağımızdaki kedilere sürekli olarak mama bırakıyordum. Sokak hayvanlarıyla bir arada yaşıyoruz aslında, ancak çoğu insan maalesef farkında bile değil. Ama farkında olan birçok vatandaşımız da vardı. Onlar da zaman zaman mama bırakıyorlardı. Biz yaklaşık 3 yıldır bir fiili aracımın bagajında mama taşıyarak yardımımı yapıyordum. Sonradan aklıma şöyle bir proje geldi. Bu projeyi gerçekleştirmek ve farkındalık yaratmak için böyle bir şey yapmaya karar verdik, hem bizim sokağımızdaki kedilere daha iyi kalabilecekleri, beslenebilecekleri bir ortam oluşturmak istedik ve onların barınma ortamlarını tesis etmek hem yaşamlarına da katkıda bulunmak için daha derli toplu bir yer olsun diye bu kedi otelini yaptırdık.”

Zeki Yıldırım, sokak hayvanlarının da yaşam haklarının bulunduğu belirterek, “Sürekli olarak sokakta ölmüş kedi yavruları, ölmüş köpek yavruları, aç sokak hayvanlarını görebiliyoruz. Bunlarında bir yaşam hakları var, bu hayvanların barınabilmeleri gerekiyor, bu anlamda böyle bir proje geliştirdik” diye konuştu.

“OLUMLU GERİ DÖNÜŞLERLE KARŞILAŞTIK”

Sokak hayvanlarına yönelik bu tarz çalışmaların yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Yıldırım, söz konusu projeyle ilgili çok olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getirdi.

“Sokak hayvanlarını koruma derneklerinden ciddi olumlu tepkiler aldık” diyen Zeki Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyelerimizin kendi sorumluluk alanlarındaki parkların her birinde düşük maliyetli bir şeyler yaparak bu sokakta bir arada yaşadığımız canlılara birer yaşam alanı yaratabiliriz. Çok fuzuli harcamaların olduğunu görüyoruz kurumlarda, bunların yapılması yerine bir hayırlı işe yatırım yapmaları daha doğru olacaktır. Ben kendilerinden bunları beklerim. Böyle projeleri yapmaları kendileri açısından da kazanımı olacaktır.”

“HERKES BU PROJEYE ORTAK OLUYOR”

Çevredeki vatandaşların katkıda bulunduğunu belirten Yıldırım, “Kedi otelini kurduktan sonra mama getiren çok kişi oldu. Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği var, onlardan da yardımlar geliyor. Biz de her gün mamalarını ekliyoruz. Herkes aslında yardımda bulunarak bu projeye ortak olmuş oluyor. Çoğunun da hoşuna gitmiş bu proje beslemeyi bu şekilde yürüteceğimize inanıyorum. Zaten bir hayır işi zaten güzel bir iş herkesin katkıda bulunması gerek bir iş hem ahlaki açından hem de insanı açıdan katıda bulunulması gereken olumlu bir proje olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

MAHALLE SAKİNİ: “KEDİ OTELİNİ GÖRÜNCE ÇOK HOŞUMA GİTTİ”

Sokak hayvanlarına yardım eden bir mahalle sakini de iş insanı Zeki Yıldırım’ın farkındalık projesini tebrik ettiğini söyledi.

Projenin diğer insanlara da örnek olmasını dileyen mahalle sakini, “Arabamda ben de mama taşıyordum, kedi otelini görünce çok hoşuma gitti. Her yere bırakamıyoruz, böyle kedilerin toplandığı yerlere yardım etmek insanın çok hoşuna gidiyor. Zeki beyin de bu nazik hareketi umarım herkese örnek olur” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...