Urfa’da felaketlerin ardından Ramazan ayı buruk karşılandı

Urfa'da felaketlerin ardından Ramazan ayı buruk karşılandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra selin vurduğu Şanlıurfa’da esnaf da vatandaş da Ramazan ayını buruk karşıladı. Kentte geleneksel Ramazan alışverişinin yapıldığı tarihi çarşılar bölgesinde hareketlilik eski yıllara nazaran neredeyse hiç yok. Deprem ve sel felaketinin ardından hayat pahalılığı ile de vatandaş istediği ürünü alamazken esnaf da iş yapamamaktan dert yandı.

23 Mart 2023 - 11:26 - Güncelleme: 23 Mart 2023 - 13:01

Şanlıurfalıların Ramazan ayında iftarlık ve sahurluk alışverişi için uğrak yeri olan tarihi çarşılar bölgesi eski günlerini adeta mumla arıyor. Deprem ve sel gibi iki büyük felaket yaşanan kentte hayat pahalılığıyla beraber alışveriş yoğunluğunun düştüğü görülüyor.

Vatandaşların Ramazan ayı alışverişi için tercih ettiği Haşimiye bölgesinde kısmen hareketlilik görülse de bu durum satışlara yansımamış durumda. 

MERCAN: CİDDİ BİR RAMAZAN ALIŞVERİŞİ YOK

Yaklaşık 35 yıldır kahvaltılık ürünler satan Fehmi Mercan, BİHA’ya, deprem ve sel felaketinden hem maddi hem de manevi olarak etkilendiklerini söyledi.

“Şu ana kadar ciddi bir Ramazan alışverişi olmadı” diyen Mercan, esnaf olarak Ramazan alışverişinden umduklarını bulamadıklarını vurguladı. Mercan, “İşler şu tam istediğimiz gibi değil, yaşanan felaketlerden dolayı da işleri biz çok fazla düşünemiyoruz. İnsanların durumları daha kötü. Ciddi bir Ramazan alışverişi olmadı şimdilik” dedi.

Ürünlerin fiyatları da geçen yıla oranla artmış durumda. Sahur sofrasının bir haftalık kişi başı maliyeti 500 lirayı aşıyor.

Fehmi Mercan, kilosu 90 liradan başlayan peynirlerin 140 liraya kadar çıktığını, siyah zeytini kilosu 60 liradan sattıklarını söyledi. Bal kilosu 200 liradan, kaymak 150 liradan, köy yoğurdu ise 16 liradan satılıyor.

AHMET: BURUK BİR RAMAZAN GEÇECEK

Çarşının emektar esnaflarından Ahmet amca da Ramazan ayının buruk geçeğini ifade etti.

“Burada deprem ve sel felaketlerinde dolayı işlerin durgun” diyen Ahmet amca, şunları söyledi:

“Ramazan geldi ama bu sene deprem, sel gibi afetler meydana geldi. Allah’ın takdiridir. İşler durakladı, yabancı turistler gelmiyor. İşler baya durgun, biraz pahalılık da var. Ramazan buruk geçer. Herkes kendi derdiyle uğraşıyor, arabası giden evi giden canı giden… Allah sonumuzu hayır eylesin.”

TOZ: MAALESEF HİÇ BİR ALIŞVERİŞ YAPAMADIK

Ramazan alışverişini arzuladıkları gibi yapamadıklarını belirten vatandaşlardan Mustafa Toz, “Maalesef hiçbir alışveriş yapamadık. Yaşadığımız afetlerden sonra tam olarak daha toparlanamadık. Her şey çok pahalı, ne alacağız, nasıl alacağız? Ramazan ayında ne yapacağız bilmiyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda