Urfa’da atık sulardaki korona seviyesi düştü!

Urfa'da atık sulardaki korona seviyesi düştü!

Atık sularda koronavirüs varlığının analiz ve takibinin yapıldığı 22 pilot ilden biri olan Şanlıurfa'da atık sulardaki vaka yoğunluğunun düştüğü görüldü. Şanlıurfa son analizde orta vakadan düşük vaka seviyesine geçti.

14 Temmuz 2021 - 15:20 - Güncelleme: 14 Temmuz 2021 - 15:53

Türkiye Genelinde Covid-19 yayılımının atık sularda koronovirüs analizilerinde yeni veriler elde edildi. 

28 Haziran-02 Temmuz 2021 tarihleri arasında 22 pilot ilde 46 arıtma tesisinde 54 numune üzerindeki sularda virüs dağılımı incelemesi yapıldı. O iller arasında bulunan Şanlıurfa'da da ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Arıtmalar Daire Başkanlığı tarafından kent nüfusunun yüzde 39'una karşılık gelen atık su debisinde incelemelerde bulunuldu. Sonuç ise sevindirici oldu. Bugüne kadar yapılan analiz ve incelemelerde atık sularda günlük virüs yükü yoğunluğunda orta vakadan düşük vakaya geçti. Böylece atık sular ile ilgili koronavirüs haritasındaki rengi düşük vakaları simgelesi olan açık yeşile döndü.
​​​​​
KOVID-19 virüsünün kanalizasyon ve arıtılmış ya da ham atıksu yoluyla bulaştığına dair herhangi bir kanıt bulunmuyor ancak yine de halk sağlığının korunması amacıyla atıksu arıtma tesislerinin doğru şekilde işletilmesi ve atık su arıtma tesislerinin özellikle sulama amaçlı kullanılan bölümlerinde dezenfeksiyonun uygulanmasını öneriliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...