UÇG Başkanı Öcal, Vali Ayhan’ın dikkatine sundu

UÇG Başkanı Öcal, Vali Ayhan’ın dikkatine sundu

Urfa Çalışma Grubu Başkanı Rüştü Öcal, yine önemli bir konuya değindi. Memleketin sorunları ve çözümünü sürekli gündeme getiren UÇG başkanı Rüştü Öcal, hazırladığı yazıyı Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın dikkatine sundu.

11 Haziran 2022 - 10:31

Urfa Çalışma Grubu Başkanı Rüştü Öcal, açıklamasında, “Urfa’da yıllardır eksikliği duyulan birçok sorunun nedenleri arasında yer alan, eksiklik ve yanlışlıkları başta mülki amirimiz, yerel yöneticilerimiz ve özellikle kamuoyu ile paylaşmak ihtiyacını duyduk. Öncelikle Turizm ve tarım şehri olduğumuzdan hareketle;

1. Balıklıgöl, Harran, Halfeti ve Göbeklitepe’nin temizlik, güvenlik, peyzaj, küçük ölçekli bakım ve onarım hizmetlerinin yapılması amacıyla Urfa Valiliği ve Çevre Koruma Vakfı tarafından yürütülmesi planlanan ve ilgili alanların disipline edilmesini sağlamak ve yerel yönetimlerden bağımsız olarak, kendisine ait bütçesi ve personeli olan ‘’ Alan Yönetimi’’ taslağı, 2020 yılından beri Turizm Bakanlığı’nda beklemektedir. Bir an önce bu taslağın TBMM’ye getirilerek kanunlaşmasını sağlamak gerekmektedir.

2. Turizm’de hizmet sektöründe esen olumsuz rüzgarların giderilmesi Şanlıurfa’nın aleyhinde yapılabilecek propagandaları önlemek için ilgili esnafa eğitim verilmesi sertifikalandırılması ve sıkı denetimi gerekmektedir.

3. Tarım alanlarındaki betonlaşmaların şu anda 100.000 dekar olduğu değerlendirilmektedir ve buna bağlı olarak 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi kullanım kanununun işletilmesini, ihlal durumlarında müdahale edilmesi, ilgili kişilerin eğitilmesi, çözümler bulunması, tavsiyeler yapılması ve şimdiye kadar aylık toplantılar yapılan valiliğe bağlı Toprak Koruma Kurulu’nun izinsiz yapılaşma yapanlara kanunun uygulanmasını sağlamaları gerekir. İlimizde her geçen gün artan intihar vakaları incelenmeli ve gerekirse STK ve diğer kuruluşlardan yardım istenmelidir.” İfadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...