Teknoloji ve İnovasyon Merkezi gençleri bekliyor

Teknoloji ve İnovasyon Merkezi gençleri bekliyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği teknoloji ve inovasyon merkezi gençlerin teknolojik yenilikleri uygulamalı şekilde öğrenmelerine imkan sunuyor.

14 Ekim 2021 - 11:40 - Güncelleme: 14 Ekim 2021 - 12:04

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Mezopotamya Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi, gençlerin teknolojik alandaki gelişmeleri uygulamalı şekilde öğrenmelerine katkı sunuyor.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Urfa’da gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmak ve teknoloji sektörüne kalifiyeli elemanlar kazandırmak için Mezopotamya Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezini kazandırdı.

GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI HEDEFLENİYOR

Merkezde, akıllı yaşam, akıllı şehircilik, mobil uygulamalar, robotik kodlama, yenilenebilir ve akıllı enerji sistemleri, sensör teknolojileri, kablosuz iletişim, yapay zeka, yazılım gibi günlük hayatın parçası haline gelen alanlarda eğitim veriliyor. Belediye, bu hizmetiyle yeni teknolojik ürün ve hizmetlerin uygulamalı olarak gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

Blockzincir (blokchain) teknolojisi alanında uzman geliştirici Yusuf Koç, Şanlıurfa’da böyle bir merkezin hayata geçirilmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi. Teknoloji merkezi için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür eden Koç, yeni teknolojinin gereksinimlerini yakından takip etmek isteyen herkesi Mezopotamya Living Lab merkezinde verilen eğitimlere davet etti.

Merkezdeki kurs ve eğitimlerden yararlanmak isteyenler https://mezopotamyall.com/ adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...