Tatlıses’ten İbo Show’da Başkan Canpolat’a teşekkür!

Tatlıses'ten İbo Show'da Başkan Canpolat'a teşekkür!

Şanlıurfalı ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses, doğduğu evin müzeye dönüştürülmesi için çalışma başlatan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'a İbo Show'da teşekkür etti.

06 Aralık 2020 - 00:20 - Güncelleme: 06 Aralık 2020 - 12:39

Cumartesi günü milyonları ekranlara kilitleyen İbo Show'da Haliliye Belediyesi tarafından yapılacak Tatlıses Müze Evi ve Göbeklitepe konuşuldu.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, doğduğu evi ziyaret etmek için Şanlıurfa’ya gelen İbrahim Tatlılses’in programlarına eşlik etmiş ve doğduğu evin müzeye dönüştüreceklerini söylemişti.

Geçen zaman içerisinde proje çalışmalarına başlanılan Tatlıses Müze Evi için, her cumartesi günü Star TV’de yayınlanan İbo Show’da, İbrahim Tatlıses konuyu gündeme getirdi. Tatlıses, doğduğu evin turizme kazandırılmasında emeği olan Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür etti. 
Tatlıses konuşmasında şunları söyledi:

“Mağarayı yıkmışlar. İçini doldurmuşlar. Belediyeyle görüştük. Sağolsunlar, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Oranın ağzını açtılar ve oraya müze yapacağız.”

Konuklar da Şanlıurfa'nın dünyanın ilk tapınağı olan ve UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne gire Göbeklitepe ile ciddi bir turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi. 
 

Öte yandan müze için projenin ihale aşamasında olduğu ve türkücü Tatlıses'in projeyle bizzat ilgilendiği öğrenildi.

BAŞKAN CANPOLAT: MÜZEYİ İLİMİZE KAZANDIRACAĞIZ

Başkan Mehmet Canpolat da, Tatlıses’in Şanlıurfa ziyaretinde yaptığı açıklamasında müze ile ilgili şunları söylemişti:

“Urfa’nın tanıtım elçisi, turizm elçisi Sayın İbrahim Tatlıses sağ olsunlar bugün yine Urfa’dalar. Bizleri Haliliye Belediyesi’ni ziyaret ettiler. Şuanda bizimle birlikte inşallah kendisinin Şanlıurfa Haliliye ilçesi Hızmalı Mahallesi’nde doğdu evin içerindeki mağaranın turizme kazandırılması için, İbrahim Tatlıses müzesine çevrilmesi ile ilgili işlemleri başlatmış bulunmaktayız. Fikir kendilerinden arkadaşlarından çıktı. Bizlerde severek kabul ettik. İbrahim Tatlıses bizim için onurdur. Bu manada bizler belediye olarak inşallah buranın adım adım her etabında Sayın Tatlıses ile birlikte beraber hareket ederek, İbrahim Tatlıses müzesini ilimize kazandıracağız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...