Suruç seçim cinayetleri davasında karar çıktı

Suruç seçim cinayetleri davasında karar çıktı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim çalışmaları sırasında çıkan ve 4 kişinin ölümü, 8 kişinin ise yaralanması ile sonuçlanan olayın yargılanması tamamlandı. Cinayetten tutuklu 2 sanıktan birine 37 yıl 9 ay, birine ise 19 yıl hapis cezası verildi.

02 Nisan 2021 - 19:54

Duruşma öncesi Malatya Adliyesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. 

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de yaşanan cinayetlerle sonuçlanan olayın yargılaması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde tamamlandı. 2’si tutuklu, 1’fiarar olmak üzere toplam 13 sanıklı davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Fadıl Şenyaşar, Elazığ Kapalı Cezaevi'nden, Enver Yıldız ise Osmaniye Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.

Olayda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız ve ilçe esnafından Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar hayatlarını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştı.

Mahkeme Heyeti, tutuklu sanık Fadil Şenyaşar’a Mehmet Şah Yıldız’ı öldürmekten 14 yıl,  6 kişiyi de kasten öldürmeye teşebbüs etmekten 22 yıl 9 ay, ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl, toplam 37 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
Tutuklu sanık Enver Yıldız’a Adil Şenyarı’ı öldürmekten 18 yıl, ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl toplam 19 yıl hapis cezası verildi. 
Mahkeme Heyeti, “Kasten yaralama” suçundan tutuksuz sanıklar Kenan Yıldız’a 5 yıl 8 ay, Süleyman Yıldız’a 4 yıl 3 ay 22 gün, Abdurrahman Yıldız’a 11 ay 23 gün, Mustafa Yıldız’a 1 yıl 1 ay 14 gün, Nihat Yıldız’a 1 yıl 11 ay 18 gün, Ali Yıldız’a 1 yıl 11 ay 18 gün, Halil İbrahim Şimşek’e 3 yıl 9 ay, Mehmet Şimşek’e 2 yıl 6 ay 10 gün ve Mehmet Yıldız’a 2 yıl 6 ay 10 gün hapis cezaları verildi.
Sanık Ferit Şenyaşar ise beraat etti. 
Cinayetlerden olayı halen firar da olan İbrahim Yıldız’ın dosyası ise ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda