Soğuğa karşı doğal antibiyotik!

Soğuğa karşı doğal antibiyotik!

Şanlıurfa’da havaların iyice serinlediği şu günlerde hastalıklara karşı dirençli olmak isteyenler, çözümü doğal şifa deposu olarak gösterilen kelle paça çorbasında arıyor. Kentteki sakatatçılarda kelle paçaya talep yükselmiş durumda. Doğal antibiyotik olarak bilinen kelle paça çorbası içerdiği yüksek vitamin ve mineral değerleriyle özellikle soğuk algınlığı ve grip hastalıklarına karşı bir zırh görevi görüyor.

04 Kasım 2022 - 08:54 - Güncelleme: 04 Kasım 2022 - 09:13

Şanlıurfa’da, havaların soğumasıyla halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinen kelle paçaya ilgi arttı. İçerdiği yüksek vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen kelle paçanın birçok faydası var. Vücut direncini artırması, antibiyotik görevi görmesi ve enerji vermesi en çok bilinen faydalar arasında. Mevsim geçişi ve havaların iyice serinlemesiyle hastalıklara karşı korunmak isteyen vatandaşlar da kentteki sakatatçılarda kelle paçaya talebi artırmış durumda.

Sakatatçılarda bir kelle, 4 paça, bir işkembe ve yarım kilo da temizlenmiş bumbar ortalama 80 liradan alıcı buluyor.

Bu malzemelerden yapılan kelle paça çorbası günün her saati tüketilebiliyor.

SUBAŞI: SOĞUK HAVALARDA EN LEZZETLİ ÜRÜNLERDEN

Kent merkezindeki sakatatçılardan Ahmet Subaşı, halkın kelle paçaya gösterdiği ilgiden memnun. BİHA’ya konuşan Subaşı, havaların soğumasıyla işlerinin daha iyi seyrettiğini söyledi. Subaşı, “Havalarda soğuk olmaya başladı. Şu anda durumlarımız iyi.  Buradaki insanlar kelle paçayı sever. Kelle paçaya rağbet var. Bu sakatatların hastalıklara iyi geldiği biliniyor. Ürünler bağışıklık sistemini diri tutuyor. Bu soğuk aylarda yenilecek en lezzetli gıdalardan biri kelle paçadır” dedi.

Bir kelle, 4 paça, bir işkembe ve yarım kilo da temizlenmiş bumbarı 80 liraya verdiklerini belirten Subaşı, “Fiyatlar gayet uygun. Vatandaşların kelle paçaları yemesini tavsiye ederim. Havalar gittikçe soğuyacak, bağışıklık sistemini dirençli tutmak lazım” ifadesini kullandı.

Sakatatçı Subaşı, kelle paçaları temizleyip, yıkadıktan sonra pişirilmeye hazır hale getirdikleri bilgisini verdi.

ŞEKERCİ: İNSAN SAĞLIĞINA ÇOK FAYDALI

Sakatatçılardan Ahmet Kerem Şekerci sakatat satışlarının havaların soğumasıyla artış gösterdiğini kaydetti. “Sakatat kış aylarının vazgeçilmez ürünüdür” diyen Şekerci, “Kelle, paça, bağırsak gibi ürünler insan sağlığına çok fayda sağlıyor. Sakatatlar sağlık açısından soğuklara ve bağışıklık sistemine direnç sağlıyor” ifadesini kullandı.

Şekerci, bol baharatlı, sarımsaklı pişirilecek kelle paçanın doğal antibiyotik vazifesi gördüğünü belirtti.

YILDIZ: SAKATATLAR KIRMIZI ETE YETİŞMEK ÜZERE

Sakatatçılardan Emre Yıldız da son dönemde sakatat fiyatlarında artış olduğunu belirterek, fiyatların kırmızı et ücretlerine yetişmek üzere olduğunu kaydetti. Yıldız, “Dana ciğeri, kuzu ciğeri, kuzu yüreği, kuzu böbreği, dalak, dana bağırsağı, kuzu bağırsağı gibi kele paça çeşitlerimiz var. Dana ciğer şu anda 85 liradan satışa sunuluyor. Kuzu ciğeri 130 lira, dana yüreği 42 lira, kuzu yüreği 60 lira, dana dalağı 10 lira ve kuzu dalağı da 25 lira satışa sunuyoruz” dedi.

Kelle paçaların soğuklara karşı direnç sağladığını kaydeden Yıldız, “Sakatatlar bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Örneğin dalak kan yapıyor. Yemekte fayda var” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda