SMA hastası bebek için umutlu bekleyiş

SMA hastası bebek için umutlu bekleyiş

Şanlıurfa'da yoğum bakım ünitesinde tedavi gören SMA hastası oğulları için her gün hastaneye gelen çift, düzenledikleri yardım kampanyasıyla çocuklarının sağlığına kavuşacağı günü umutla bekliyor.

27 Ocak 2022 - 13:31 - Güncelleme: 27 Ocak 2022 - 14:26

Şanlıurfa'da yaşayan öğretmen Feyza Nur ve polis memuru Yusuf Altun çiftinin yaklaşık 1 yıl önce ilk çocukları olan Tuğrul ismini verdikleri bebekleri dünyaya geldi.

Çocuklarının doğumuyla büyük bir mutluluk yaşayan çiftin sevinci, bebeklerinin 3 aylıkken aniden rahatsızlanmasıyla hüzne dönüştü.

Gittikleri hastanelerde yaptıkları testlerde çocukları Tuğrul'un Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastalığına yakalandığını öğrenen çift, büyük üzüntü yaşadı.

Oulları Tuğrul için Şanlıurfa Valiliğinin izniyle geçen hafta "Tuğrul'a güneş ol" ismiyle yardım kampanyası başlatan aile, durumu kötüleşen ve yaklaşık 50 günden bu yana yoğun bakım ünitesinde tedavi gören oğullarını için her gün hastaneye gelerek ziyaret ediyor.

Hayırseverlerden yardım kampanyasına destek bekleyen aile, çocuklarının tedavi ederek, sağlığına kavuşacağı günü umutla bekliyor.

Baba Yusuf Altun, yaptığı açıklamada, Tuğrul'un bir ay sonra birinci yaşına SMA hastalığının pençesinde gireceğini söyledi.

Yaklaşık 7 aydır bu hastalıkla mücadele ettiklerini belirten Altun, "Tuğrul'un yaşaması ve sağlığına kavuşması için yardım kampanyası başlattık. Kampanya sürecinde bir çok yere ulaşmaya çalışıyoruz, sesimize ses kadın diyoruz. Umarız yurt dışındaki tedavi ve ilaç için gerekli parayı toplarız çünkü bu çok yüksek bir meblağ. Biz inanıyoruz ki toplayacağız, toplamak için elimizden geleni yapacağız. Bunun için de herkesten sesimize ses olmalarını istiyoruz. Sesimizi bizimle birlikte daha uzaklara duyurabilmelerini, ellerinden gelen maddi ve manevi desteklerini bizden esirgememelerini istiyoruz." dedi.

Altun, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Tuğrul'u aralık ayının başında hastaneye yatırmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Yoğun bakım servisinde tedavisinin devam ettiğini kaydeden Altun, şöyle devam etti:

"7 Aralık'tan bu yana biz hastaneye en az günde bir defa olmak üzere geliyoruz. Her gün onu ziyaret ediyoruz. Yaklaşık 50 gün oldu, çocuğumuz bir yatağın üzerinde yatıyor. Şimdiye kadar 3 defa entübe oldu, maalesef entübenin de bir faydasını göremediği için bir kaç gün içinde trake solunumu açılacak. Trake solunumun açılması bu çocuklar için hastalığın ne kadar ilerlediğini gösteriyor. Artık Tuğrulumuzun kendi kendine nefes alamayacak bir durumda olduğunu gösteriyor. Umarım bir an ince bu parayı toplar, yurt dışındaki gerekli tedaviye ulaşır ve Tuğrul'u yeniden sağlığına kavuştururuz."

Anne Feyza Nur Altun da bir annelerin çocukları için çok güzel hayaller kurduğunu, kendisinin de Tuğrul için güzel hayaller kurduğunu ve bu hayalleri gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Tuğrul için her zaman umutlu ve güçlü durmaya çalıştıklarını ifade eden Altun, "Düzenlediğimiz kampanya ile umutlarımız daha fazla yeşerdi. Şu an ulaştığımız kitle ile insanlarımızın bize gerçekten çok destek verdiğini görüyoruz. Bu desteğin daha da artacağını düşünüyoruz, herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım bir an evvel Tuğrulumuz olmak üzere tüm SMA'lı çocuklar ilaçlarına, tedavilerine ulaşır sağlıklarına kavuşurlar, bir çocuk olarak oyuncaklarıyla oynayabilirler, yürüyüp koşabilirler." diye konuştu.

Bu arada minik Tuğrul'un iyileşmesine katkı sunmak isteyen herkes, Tuğrul Altun adına için Ziraat Bankası'nda açılan hesaplara destek gönderebilirler.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda