Sinema ve Basın Müzesi hizmete sunuldu

Sinema ve Basın Müzesi hizmete sunuldu

Karaköprü Belediyesi ilçeye kazandırdığı Sinema ve Basın Müzesini Çalışan Gazeteciler Gününde hizmete açtı.

10 Ocak 2023 - 17:36 - Güncelleme: 10 Ocak 2023 - 21:40

Karaköprü Belediyesi müze kent olma yolunda ilçeye yeni müzeler kazandırmaya devam ediyor.

Şanlıurfa’da bir ilk olarak kazandırılan Sinema ve Basın Müzesi içerisinde kentin geçmişten günümüze görev yapmış gazetecilerin biyografileri, ekipmanları ve anıları sergilenirken; sinema bölümünde de Şanlıurfa’da çekilmiş filmler, afişleri ve Şanlıurfalı sinema oyuncularının biyografileri ile sinemada kullanılan çeşitli malzemeler sergileniyor.

Karaköprü’de Sinema ve Basın Müzesinin açılışına, Vali Salih Ayhan, AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Kaytan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Efe Murat Erbaş, Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Rıza Kara’nın yanı sıra Şanlıurfa’daki basın cemiyet ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesini Şanlıurfalı sanatçı Mahmut Tuncer ve basın mensupları keserken fotoğrafları ise bu sefer Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli çekti.

Hizmete sunulan müzenin içerisinde ayrıca mini bir sinema salonu da bulunurken, müzeyi ziyaret eden vatandaşlar sinema salonunda Şanlıurfa’da çekilen eski filmleri izleyebilecek.

Açılışın ardından basın mensupları ve programa katılanlar müzeyi gezdiler.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...