’Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ ilgi gördü

'Şanlıurfa Tanıtım Günleri' ilgi gördü

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği “Şanlıurfa Tanıtım Günleri” vatandaşlardan ilgi gördü.

11 Ekim 2021 - 18:40 - Güncelleme: 11 Ekim 2021 - 19:29

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tarih ve kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla İzmir Gündoğdu Meydanı’nda “Şanlıurfa Tanıtım Günleri” düzenlendi.  

“Dünyanın en eski mutfağı” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti milletvekilleri Mehmet Kasım Gülpınar, Halil Özşavlı, Ahmet Akay’ın yanı sıra çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Etkinlikte sıra gecesi ekibi sahne alırken, katılanlara yöresel türküler eşliğinde çiğ köfte ikram edildi.

“HERKESİ URFA’NIN KADİM TARİHİNİ KEŞFETMEYE DAVET EDİYORUM”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentin tarih ve gastronomisini dünyaya tanıtmak amacıyla tanıtım günleri düzenlediklerini söyledi. Beyazgül, şunları kaydetti:

“Şanlıurfa’nın gastronomisinden ve müziğinden esintileri Ege’nin incisi İzmir’e taşıdık. Buradaki vatandaşlarımız Şanlıurfa’ya özgü çiğ köfte ikramının tadına bakacak, Şanlıurfa’ya özgü türküleri dinleyecek ancak tarihimizi görmek için Şanlıurfa’ya gelmeleri gerekiyor”

“ŞANLIURFA VE İZMİR KARDEŞ ŞEHİRLERDİR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Şanlıurfa ile İzmir’in kardeş şehir olduklarını ifade etti. Soyer, etkinliğin düzenlenmesinde dolayı başta Beyazgül olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...