Şanlıurfa’nın önemli alimlerinden Kanbaz vefat etti

Şanlıurfa'nın önemli alimlerinden Kanbaz vefat etti

Şanlıurfa’nın önemli kanaat önderi, ilim sahibi olan Molla Hasan Kanbaz Hoca hayatını kaybetti. Hekimdede Camii’nin eski imamı olan Kanbaz Hoca vefatıyla yakınlarını ve sevenlerini hüzne boğarken, Gazete İpekyol’un yazarlarından Şahin Doğan talebesi olduğu alim için “İhlaslı, takvalı, müstağni, umeraya, siyasete, gösterişe, makam ve mevkiye mesafeli kendi halinde alim, abid ve fazıl bir insandı” ifadesini kullandı.

26 Eylül 2022 - 16:34 - Güncelleme: 26 Eylül 2022 - 16:46

Şanlıurfa’nın önemli kanaat önderlerinden Molla Hasan Kanbaz Hoca hakka yürüdü.

Hekimdede Camii eski imamı olan Kanbaz Hoca, Şanlıurfa’nın önemli değerlerindendi.

Ömrünü ilme adayıp yüzlerce talebe yetiştiren Kanbaz’ın vefatı yakınlarını ve sevenlerini hüzne boğdu.

Gazete İpekyol yazarlarından Şahin Doğan, sosyal medya hesabından küçükken talebesi olduğu hocasının vefatından üzüntü duyduğunu vurguladı. Damat Süleyman Paşa Kur'an Kursunda iken Kanbaz’dan eğitim aldığını belirten Doğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Kur'an'ı tecvitli okumayı ondan öğrendik. Yüzlerce talebe yetiştirdi. Bunlardan bazıları yarışmalarda birincilik kazandı. Çok ketum bir insandı. Şehr-i Urfa'nın şiir şahsiyetlerinden biriydi. İhlaslı, takvalı, müstağni, umeraya, siyasete, gösterişe, makam ve mevkiye mesafeli kendi halinde alim, abid ve fazıl bir insandı. Ayrıca Şehr-i Urfa'nın namazı en kâmil manada eda eden imamlarından biriydi. Hatta birincisiydi diyebilirim. Tadil-i erkan ile eda ettiği/ettirdiği o müstesna namazların lezzeti hafızamda hala. Rabbim rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, makamı ali olsun inşallah.”

Kanbaz’ın bir başka talebesi Mehmet Göçmen ise “Kendisi yüzlerce ilim talebesi yetiştirmiş, ihlasına ve mütevaziliğine şahitlik yaptığım çok değerli bir ilim ehliydi. Cümle İslam aleminin başı sağ olsun. Rabbim gani gani rahmet eylesin. Rabbim Firdevs cennetiyle mükafatlandırsın” paylaşımında bulunda.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda