Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Akreditasyonu...

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Akreditasyonu aldı

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Akreditasyonu aldı. Böylece Avrupa Birliği Projelerinde öncelik elde edilerek, Şanlıurfalı gençler ve eğitimcilere Avrupa Birliği’nin kapıları açılmış oldu.

16 Mart 2021 - 10:00 - Güncelleme: 16 Mart 2021 - 12:35

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul eğitimi alanında başvurusunu yaptığı akreditasyon, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi. İl Müdürlüğü, akredite bir kurum olarak 5 yıl boyunca Erasmus programına düzenli olarak katılım sağlayabilme hakkı kazandı. Akredite bir kurum olarak İl Eğitim Müdürlüğünün liderliğinde oluşturulacak projelerden ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinden her yıl en az 80 okul faydalanacak.

 

400 OKUL FAYDALANACAK

Akreditasyon süresi boyunca yaklaşık olarak 400 okulun bu ortaklıklardan faydalanması planlanıyor. Bu okulların da yaklaşık 60 Bin öğrencisi bulunuyor. 5 yıllık süre boyunca yapılacak projeler ile 3 Bin öğrenci ve Bin öğretmen Avrupa hareketliliği yapması planlanıyor. Ayrıca Şanlıurfa’da bulunan toplam 89 meslek lisesi ile projelerinden yaklaşık 35 Bin öğrenci faydalanacak, bu süre boyunca yaklaşık Bin 500 öğrenci Avrupa’da staj imkânı elde edecek ve yaklaşık 500 öğretmen Avrupa’da kurs görme imkânı elde edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...