Şanlıurfa’da ’yağ’ stokçuluğuna karşı denetim!

Şanlıurfa'da 'yağ' stokçuluğuna karşı denetim!

Son günlerde sıvı yağ fiyatlarındaki artışla vatandaşların marketlere hücum etmesinin yanında bazı marketlerin de ayçiçek yağını stokladığı iddiaları valilikleri harekete geçirdi.

07 Mart 2022 - 10:00 - Güncelleme: 07 Mart 2022 - 10:05

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş gerekçesiyle Türkiye genelinde ayçiçek yağlarının marketlerde ve gıda toptancılarının depolarında stoklandığı iddiaları üzerine Ticaret İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri kent genelindeki marketlerde sıkı denetim yaptı.

Ekipler, kent genelinde marketlere giderek sıvı yağ başta olmak üzere temel tüketim ürünlerinde stokçuluğa karşı market raflarında ve depolarda kontroller gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Ticaret İl Müdürlüğü personeli ve Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince, marketlerdeki yağ fiyatları ve stokçuluğa karşı denetimlerin sıkı şekilde yapıldığını ifade etti.

SİVEREK BELEDİYESİ UYARDI!

Öte yandan Siverek Belediyesi de bir açıklama yaparak yağ stoku yapan marketlere cezai işlem uygulanacağını bildirdi. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 “Başkanımız Ayşe Çakmak talimatı ile yarından (bugün) itibaren market ve süper marketlerde yağ stok yapan ve fahiş fiyat uygulaması yaparak vatandaşlarımızı mağdur eden işletmeler hakkında gerekli cezai işlemler yapılacaktır. Vatandaşlarımızı mağdur edecek hiçbir eylem kabul edilemez”.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...