Şanlıurfa’da sıcaklık artacak

Şanlıurfa'da sıcaklık artacak

Kurban Bayramı’nın ilk gününde Şanlıurfa’da âdete yılın en sıcak günü yaşanacak.  

16 Temmuz 2021 - 09:40 - Güncelleme: 16 Temmuz 2021 - 10:26

Kavurucu sıcakların hâkim olduğu Şanlıurfa’da, önümüzdeki günlerde hava sıcaklığı daha da artacak. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, Şanlıurfa’da bugün hava sıcaklığı 41 derece olacak. Cumartesi, pazar ve pazartesi günleri 42 olacağı öngörülen hava sıcaklığı, Kurban Bayramı’nın ilk gününde 3 derece birden artması bekleniyor. Salı günü 45 derece olacağı tahmin edilirken, çarşamba günü de hava sıcaklığının 42 dereceye düşeceği belirtiliyor.

UZMANLAR UYARDI: SICAK HAVADA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Şanlıurfa’da daha da artacak olan sıcak havaya karşı uzmanlardan uyarı geldi. Güneş çarpması, sıvı kaybı gibi durumlara karşı daha dikkatli davranmak gerektiğini belirten uzmanlar, “Kronik hastalığı olan kişiler normale göre daha fazla tedbir almalı ve güneşin dik geldiği saatlerde dışarıya çıkmamaya özen göstermelidirler. Sıcak havalarda bol sıvı tüketilmesi gerekir. Çünkü hava sıcaklığına bağlı olarak sıvı kaybı yaşanmakta bu da hastalıkların daha hızlı seyretmesine yol açmaktadır. Kıyafet seçimi de sıcak havalarda büyük önem taşımaktadır. Daha çok açık renkli ve pamuklu kıyafetlerle dolaşmak güneşe karşı olan etkiyi azaltacaktır” dedi.

“AĞIR GIDALARDAN UZAK DURUN”

Uzmanlar, bu dönemde beslenme konusuna da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Ağır, yağlı ve dokunacak gıdalardan uzak durup daha çok meyve-sebze gibi hafif yiyeceklerle bu dönemi geçirmek önemlidir” diye ifade etti.

Özellikle havanın sıcak olduğu öğle vakitlerinde hastaların dışarı çıkmamalarını, eğer çıkmaları gerekiyorsa da mutlaka kapalı yerlerde ve gölge yerlerde zaman geçirmelerini öneren uzmanlar, vatandaşların mutlaka şapka, gözlük gibi aksesuarları kullanmalarını tavsiye etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda