Şanlıurfa’da sağlık çalışanları ’beyaz nöbet’te!

Şanlıurfa'da sağlık çalışanları 'beyaz nöbet'te!

Şanlıurfa’da sağlık çalışanları, özlük haklarını içeren düzenlemenin Meclis’e getirilmesi için “Beyaz Nöbet”i başlattı. Sağlık çalışanları, çağrıları karşılık bulmadığı takdirde ise 8 Şubat’ta “Beyaz G(ö)rev” eylemi yapacak.

26 Ocak 2022 - 18:20 - Güncelleme: 26 Ocak 2022 - 19:31

Hakları için 15 Aralık’ta greve giden sağlık çalışanları, ikinci kez greve gitmeye hazırlanıyor. Özlük hakları ve sağlıkta şiddetin son bulması gibi taleplerle bugün Türkiye genelinde ‘Beyaz Nöbet’ eylemi başlatan sağlık çalışanları, özlük haklarına ilişkin düzenleme Meclis’e getirilmediği takdirde 8 Şubat’ta greve gideceklerini duyurdu. Şanlıurfa’da da sağlık çalışanları bu eylem yaptı.

Şanlıurfa Tabip Odası, Sağlık, Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şubesi, Şanlıurfa Diş Hekimliği Odası üyeleri, Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek “Oyalama değil hakkımızı istiyoruz” yazılı pankart açtı. “Emek bizim, söz bizim” sloganı atan grup adına basın açıklamasını Şanlıurfa Tabip Odası Genel Sekreteri Bulut Sezer yaptı.

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte halkın sağlık hakkının, sağlık emekçilerinin de çalışma haklarının giderek geriletildiği, sağlık alanının isteyerek çökertildiği belirten açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sağlık sisteminin çökertilmesi halkın nitelikli sağlık hakkına erişememesinde sorunlar yaşatmakta, sistemden doğan tüm sorumluluk sağlık emekçilerine yansıtılmakta ve  karar mekanizmalarında yer almadığı sistemin olumsuzlukları ile çalışmak zorunda bırakılmaktadır. Bu olumsuzlukların başında gelen sağlıkta şiddetin yaşanmadığı tek bir gün geçmemektedir. Güvenli işyerleri ve etkili bir şiddet yasası ise henüz daha bakanlığın gündeminde dahi değildir.”

İlk olarak hekimlerin ve diş hekimlerin gelirlerinde düzenleme içeren ama onlar arasında dahi eşitsizlik yaratan ve tüm sağlık çalışanlarını kapsamayan tasarının sorunlu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Tasarı kapsayıcılığı arttırılarak derhal Meclis’e getirilmelidir. Meclis’e gelene kadar genel merkezlerimizde, sağlık kurumlarında NÖBETTE olacağız” denildi.

Açıklamada, hakların teslim edilmemesi halinde sağlıkçılar olarak  8 Şubat tarihinde yapacakları Beyaz Grev’ için uyarıda bulunuldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda