Şanlıurfa’da korona tehlikesi büyüyor!

Şanlıurfa'da korona tehlikesi büyüyor!

Ülkemizde koronavirüste aşılanma oranının en düşük olduğu Şanlıurfa’da, vaka ve yoğun bakımda yatan hasta sayısının yüksek oranda artmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri teyakkuza geçti.

15 Ağustos 2021 - 15:40 - Güncelleme: 15 Ağustos 2021 - 17:02

Geçtiğimiz yıl ülkemizde en çok koronavirüs vakasının yaşandığı Şanlıurfa’da, daha sonradan alınan tedbirler nedeniyle vakalar günlük 50’ye kadar geriledi. Ancak normalleşme döneminin başlaması ile birlikte kentte koronavirüs vaka sayısının yeniden yüksek oranda arttığı görüldü.

 

GÜNLÜK VAKA SAYISI 800’Ü BULDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı, illere göre 31 Temmuz-06 Ağustos tarihleri arasında her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısının Şanlıurfa’da 231,18’e yükseldiği görülmüştü. Açıklanan bu veriler sonucunda, Şanlıurfa’nın vaka sayısının günlük ortalama 800 olduğu verilere yansıdı.

 

YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ GÖRENLERİN SAYISI ARTTI

Koronavirüste adeta 3. Piki yaşamaya hazırlanan Şanlıurfa’da, hastanelerin yoğun bakımları da durumu ağırlaşan hastalarla dolmaya başladı. Hatta kentte koronavirüsten kaynaklı günde ortalama 8 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

 

ŞANLIURFA, AŞILAMADA SON SIRADA  

Koronavirüs vakalarının artmasından dolayı yeniden gündeme gelen Şanlıurfa, aşılama oranında da sınıfta kaldı. Sağlık Bakanlığı’nın istatistiklerine göre; ülkemizde en az aşılama oranına sahip olan il Şanlıurfa…  Şanlıurfa Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin, vatandaşlara koronavirüs aşısı olmaları yönünde yapılan çağrılara rağmen kentte halen aşılamada iyi bir mesafe kat edilemedi. Aşılama oranının yüzde 46.8 olduğu Şanlıurfa’da, şuana kadar 1 ve 2. Doz aşı uygulanan kişi sayısı toplamda 880 bin 830 olarak kayıtlara geçti.

 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ

Şanlıurfa’da koronavirüs vakalarının yeniden ciddi bir oranda artmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri teyakkuza geçti. Koronavirüs vakalarına karşı ek önlemler almaya başlayan yetkililerin, özellikle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde artan koronavirüs vakalarına baş gelebilmek için ek servis açmaya yönelik çalışmalara başladığı öğrenildi. Bu nedenle hastanedeki bazı servislerin boşaltılmaya başlandığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr Mehmet Gülüm de koronavirüsle mücadeleye yönelik yapılan çalışmaları yakından takip ederek, çalışmalar hakkında hastane yetkililerinden bilgiler aldı.

Yetkililer, vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle vatandaşlara "lütfen tedbirlere uyalım ve aşımızı olalım" çağrısında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...