Şanlıurfa’da elektriği kesilen çiftçiler DSİ’yi bastı

Şanlıurfa'da elektriği kesilen çiftçiler DSİ'yi bastı

Şanlıurfa’da sulama birliklerinin borcundan dolayı DEDAŞ tarafından elektriği kesilen ve bu nedenle sulamadan faydalanamayan çiftçiler, DSİ 15. Bölge Müdürlüğünü basarak, yetkilileri istifaya davet etti.

16 Nisan 2021 - 15:40 - Güncelleme: 17 Nisan 2021 - 10:56

Cullap Sulama Birliği’nin elektrik enerjisi DEDAŞ tarafından borcu olduğu gerekçesiyle kesildi. Bu nedenle  Cullap Sulama Birliği’ne bağlı Göktepe , Küçük İstanbul, Derman, Osmanbey, Ekmekli, Cullap mahalleleri başta olmak üzere 30 mahallede sulama sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Borçları olan bazı çiftçilerden ötürü birliğe bağlı 500’den fazla çiftçinin, sulamadan faydalanamadığından dolayı tarımsal faaliyeti neredeyse tamamen durma noktasına geldi. Çiftçiler, DSİ’nin DEDAŞ’a 30 milyon TL teminat vererek, elektriklerinin yeniden açılmasını talep etti.

DSİ YÖNETİMİNİ İSTİFAYA DAVET ETTİLER

DEDAŞ nedeniyle mağdur olan çiftçiler, bugün öğleden sonra DSİ 15. Bölge Müdürlüğünü bastı. Hizmet binasına giren çok sayıda çiftçi, DSİ yetkililerini stifaya davet etti. Zaman zaman DSİ görevlileri ile çiftçiler arasında gerginlik yaşanırken, olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Bölgeye gelen polis ekipleri, yaptığı müdahale ile gerginliği sonlandırırken çiftçileri ise binadan dışarıya çıkardı.

DSİ binası önünde açıklamada bulunan çiftçiler, “DEDAŞ ile devlet arasındaki sorun çiftçiye yansıtılıyor. Ben devletime borcumu veriyorum. Neden elektriğimiz kesiliyor. Bölge neden susuz kalsın? DSİ DEDAŞ’a teminat versin, sularımız yeniden açılsın” dediler.

Çiftçiler, daha sonra alkışlarla protesto ederek dağıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda