Şanlıurfa’da ekipler kırmızı alarmı verdi!

Şanlıurfa'da ekipler kırmızı alarmı verdi!

Çift doz aşılama oranı Türkiye’de en düşük il olan Şanlıurfa’da ekipler alarm verdi. Kentin rengi tekrardan kırmızıya bürünürken Şanlıurfalılar hala aşıyla ilgili ortaya atılan “kısırlık” dedikodularına inanarak aşıya mesafeli yaklaşıyor.

21 Eylül 2021 - 17:20 - Güncelleme: 21 Eylül 2021 - 17:54

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her gün güncelleyerek açıkladığı Kovid-19 Risk Haritası’nın il nüfusuna göre çift doz aşı yaptırma oranına göre düzenlenmesiyle Şanlıurfa’nın rengi tekrardan kırmızıya döndü.  Tek doz aşının gösterildiği haritada kırmızı kategoriden en son çıkan il olarak Türkiye gündemine oturan Şanlıurfa, yeni haritada il nüfusuna göre çift doz aşı yaptırma oranında yine en sona kaldı. Çift doz aşı yaptırma oranı yüzde 43.1 olan Şanlıurfa, Türkiye’de en az çift doz aşı yapılan il oldu.

MEGAFONLU DAVET, MOBİL AŞI NOKTASI!

Şanlıurfa’nın renginin kırmızıya dönmesi üzerine alarm veren İl Sağlık Müdürlüğü, kentin rengini değiştirmek için yoğun çaba harcıyor. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 230 kişilik ekip kentin dört bir yanında anonslarla vatandaşları aşı yapmaya çağırıyor. Vatandaşların yoğunlukta olduğu tarihi bölgelerde, megafonla aşı çağrısı yapan ekipler vatandaşları aşı yaptırmaya ikna ediyor. Vatandaşların aşıya ulaşımını kolaylaştırmak için kent merkezindeki birçok noktaya da Mobil Aşı İstasyonu kuran İl Sağlık Müdürlüğü aşı yaptırma oranını arttırmak için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Kentin çift doz aşılamada sonuncu olması ve kırmızı kategoriye tekrardan girmesini değerlendiren vatandaşların bir kısmı Urfalıların hala aşının kısırlık yaptığı, çift kol çıkardığı dedikodularına inandığını söylerken bazı vatandaşlar ise Urfalıların cehalet ve bilinçsizlikten dolayı aşı yaptırmadıklarını belirtti.

“GAVUR AŞISI”

Aşıyı isteyerek yaptırmadığını söyleyen Ahmet Kaya, yabancıların ürettiği aşılarını “Gavur aşısı” diye nitelendirdi. Aşıyı isteyerek yaptırmadığını aktaran Kaya,  “Ülkemizin kendi ürettiği aşısı yok. Bu aşı nereden geldi, bilmiyoruz. Yabancıların aşısını kullanıyoruz” dedi.

“BİLİNÇSİZLİK VE CEHALET”

İlk doz aşısını yaptırmaya gelen Hakan Demir ise, engelli olduğu için aşı geç yaptırdığını belirtti. Kendi imkanıyla aşı yaptırmaya geldiğini aktaran Demir,  “Maalesef Urfa’da dün tekrardan kırmızı renge döndü. Herkesi aşı yaptırmaya davet ediyorum. Sosyal mesafe ve maskede Urfa’da önemsenmiyor. Bilinçsizlik ve cehaletten dolayı aşı yaptırma düzeyi az kaldı” dedi.

“DEDİKODULARA İNANIYORLAR”

2 Çin birde Alman aşısı olmak üzere 3 doz aşı yaptırdığını ifade eden Murat Yıldırım’da, insanların aşıyı kafalarına taktığı için yaptırmadığını ifade etti. Şanlıurfa’nın aşılamada Türkiye sonuncusu olduğunu hatırlatan Kaya, “İnsanlar dedikodulara inanıyor. Kısırlık olacağına, çocukların çift kollu ve kuyruklu doğacağına inanıyorlar. Milleti korkutuyorlar. İnsanlar da çekiniyor. Ben ve bütün ailem yaptırdık. Herkes bu aşıyı yaptırıyor. Cumhurbaşkanı ve bakanların hepsi yaptı” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...