Şanlıurfa’da "delta varyantı" çıktı mı? İşte...

Şanlıurfa'da "delta varyantı" çıktı mı? İşte yanıtı

Korona vakalarında düşüş sürerken gözler delta varyantına çevrildi. Dünyanın yeni korkusu olarak adlandırılan delta varyantı, Şanlıurfa’da şu ana kadar görülmedi. Ancak her an ortaya çıkabileceği belirtiliyor.

30 Haziran 2021 - 11:40 - Güncelleme: 30 Haziran 2021 - 11:59

Dünyayı alarma geçiren delta varyantı diğer türlere göre çok daha hızlı bulaşıyor. İlk kez Hindistan'da görülen delta varyantının Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 80'den fazla ülkede yayılmaya başlaması, vaka sayılarının yeniden artmasına ve dördüncü dalga endişesine neden oldu.

26 İLDE GÖRÜLDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, delta varyantının 26 ilde görüldüğünü belirterek, “Ağırlıklı İstanbul olmak üzere 224 delta ve bunun 134'ü İstanbul'da. Delta plus daha yok ama delta varyantı artıyor. 138 sekansı belirlenmiş hastadan bahsetmiştim, şu an 224'e çıktı” dedi.

ŞANLIURFA’DA VAR MI?

Delta varyantının görüldüğü 26 il içerisinde, Şanlıurfa’nın olup olmadığı büyük merak konusu oldu. Normal virüsten yayılımının yüzde 70 oranında daha hızlı olduğu bilinen delta varyantının, Şanlıurfa’da henüz görülmediği öğrenildi. Yetkililer, kentte delta varyantına karşı önlemlerini sıkı tutuyor. Ancak tüm önlemlere rağmen hızla yayılan delta varyantının, ilerleyen günlerde Şanlıurfa’da da görülebileceği öngörülüyor.

3 KURALA UYUN

Bu arada uzmanlar, yaz dönemi ve akabinde sonbaharda tedbirlere uyulması gerektiğini konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Aşılama çalışmalarının da hızla devam ettiğini vurgulayan uzmanlar, “Ancak tüm toplumun aşılanması tamamlanana kadar sosyal mesafe ve maske kurallarına sıkı sıkıya uymak gerekiyor. Bu noktada her bireyin kendi bireysel farkındalıkları çok önemli. Ancak bu şekilde toplumsal farkındalık sağlanabilecek bu sorunun üstesinden gelinebilecektir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...