Şanlıurfa’da çocuk onkoloji uzmanı bulunmuyor

Şanlıurfa'da çocuk onkoloji uzmanı bulunmuyor

Her yıl ortalama 75 bin çocuğun dünyaya geldiği Şanlıurfa’da çocuk onkoloji uzmanı bulunmuyor. Şanlıurfa’da kanser teşhisi konulan çocuklar il dışına sevk edilmek zorunda kalınıyor.

28 Ocak 2022 - 13:58 - Güncelleme: 28 Ocak 2022 - 14:06

Şanlıurfa son yıllarda hastanelere yapılan yatırımlara karşın doktor kadrosunun yetersizliğiyle dikkati çekiyor. Türkiye'de en kalabalık ve genç nüfusun yoğun olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'da özellikle çocuk branşlarında ciddi eksiklik bulunuyor.

Her yıl yaklaşık 75 bin çocuğun dünyaya geldiği kentte tek bir çocuk onkoloji uzmanı bulunmuyor.  Uzun ve sıkı tedavi gerektiren bir hastalık olan kanserde teşhis konulan çocuklar il dışına sevk edilmek zorunda kalınıyor. Çocukları için şifa arayan aileler de başka illerin yollarına düşüyor.

Birçok hastalıkta olduğu gibi kanserde de erken teşhis hayat kurtarıyor. Ancak Urfa’daki uzman hekim eksikliğinden dolayı hastaların teşhis ve tedavisinde çok ciddi aksamalar oluyor. Bu sorunu dile getirenlerin biri de Harran Üniversitesi Hastanesi’nde Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Erman Dörterler.

Urfa’daki sağlık alındaki eksiklikleri sosyal medyadan dile getiren Dörterler, “Bugün lenfoma teşhisi koyduğum bir hastayı koskoca büyükşehirde Çocuk Onkoloji Uzmanı olmadığından dolayı il dışına sevk ettim” paylaşımında bulundu.

Çocuk Cerrahı Dr. Mehmet Çakmak da Dörterler’in paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

“Koskoca büyükşehirde bir tane çocuk gastroenteroloji doktoru vardı. Poliklinik ana-baba günü olunca sadece kısa süre dayanabildi. Sonra devletten istifa edip gitti. Şimdi çocuk gastroenteroloji uzmanı da yok. Düşünün 2 milyon nüfuslu bir ilde bölümün tek doktorusunuz (özelde de yok). Polikliniğe kota koysanız bile biri çıkar benim hastam acil niye bakmıyorsunuz der ve kafanda parke taşını kırar.”

Aileler ise kentteki doktor eksikliğine isyan ediyor. Kentte çocuk onkoloji ve gastroenteroloji uzmanı olmamasından dolayı başka illere gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden aileler, Şanlıurfa’ya bir an önce eksik doktorların atanması gerektiğini belirtiyor.

Şanlıurfa’da yan dal uzmanlıkları neredeyse hiç yok. Çocuk gastroenteroloji, çocuk endokrin, çocuk kardiyoloji uzmanın bulunmadığı kentte hekim eksikliğine ilişkin liste uzayıp gidiyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...