Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden kiracılarına müjde

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden kiracılarına müjde

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kendi mülkiyetinde bulunan iş yerlerine kira kolaylığı sağladı. Alınan kararla iş yerleri kapanan kiracılarından 6 ay kira alınmayacak, 2021 yılında da belediyeye ait mülkler için kira artışı yapılmayacak.

04 Şubat 2021 - 16:40 - Güncelleme: 04 Şubat 2021 - 16:43

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan duyuruda, korona virüs salgını dolayısıyla Büyükşehir Belediyesinin esnafın yanında olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi;

“Covıd-19 salgınının yayılmasını engellemek amacıyla alınan kısıtlama tedbirleri nedeniyle gelirleri ciddi oranda düşen ve mağdur olan esnafı korumak için belediyemize ait mülklerde kira, ecrimisil için alınan bedeller ile ilgili bazı tedbirler ve muafiyetler sağlanmıştır.

Mülkiyeti Büyükşehir’e ait yerlerde; 2021 yılında kira artışı yapılmayacak. 2021 yılının ilk altı ayına ait kira ve ecrimisillerin Nisan2021’den sonra faiz uygulanmaksızın eşit taksitler halinde alınacak.

Pandemiden dolayı faaliyetleri tamamen durdurulan veya faaliyette bulunamayan işyerlerinden; kira bedeli ve ecrimisil tahakkuk ettirilmeyecek.

Pandemiden dolayı faaliyetleri tamamen durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmelere sözleşme uzatma hakkı tanınacak.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...