Resulayn’da elektrik kesintisi protesto edildi  

Resulayn'da elektrik kesintisi protesto edildi  

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında yer alan Suriye’nin Resulayn kentinde, cuma namazı sonrasında toplanan yerel halk, elektrik kesintileri için protesto eylemi düzenledi.

21 Mayıs 2021 - 15:40 - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 - 16:09

Barış Pınarı Haraketi ile terör örgütü PKK/YPG’den arındırılan Suriye’nin Resulayn kentinde, yaklaşık 2 aydır elektrik kesintisinin yaşanması tepkilere neden oldu. Cuma namazı sonrasında toplanan Suriyeliler, elektrik kesintileri için eylem yaparak, elektrik sıkıntısının çözülmesini talep ettiler.

Yaşanan bu kesintiler dolayısıyla zor günler geçiren Resulayn’da yaşayan vatandaşlar, sorunlarını dile getirmek için ellerinde Esad ve PKK/YPG’nin tehdit dövizlerini taşıyarak, bölgelerine enerji verilmesini istediler. Yerel polis kuvvetlerinin güvenlik önlemi aldığı eylemde kent meydanında toplanan vatandaşlar, 250 bin nüfusun elektrik ve susuz kaldıklarının dile getirdiler. Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık olaysız dağıldı.

Bu arada elektrik ve su sorununun yaşandığı Barış Pınarı bölgesine rejimin yeterli elektrik sağlamadığı ve gerekli tamiratları gerçekleştirmediği için bölgeye istenilen seviyede su verilemediği öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda