Özyavuz: İstiklal Marşı bağımsızlığımızı vurguluyor

Özyavuz: İstiklal Marşı bağımsızlığımızı vurguluyor

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle mesaj yayımlad

12 Mart 2022 - 14:16 - Güncelleme: 12 Mart 2022 - 14:45

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü”nün 101. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Özyavuz, mesajda şu ifadelere yer verdi:

 “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı Aziz Türk Milleti’nin onurlu ve kutlu mücadelesi ile bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

101 yıl öncesinde Aziz Milletimizin bir olmuş düşmanlara karşı verdiği destansı mücadelesini, vatan, bayrak ve millet aşkıyla yazdığı istiklal marşımızda dile getiren Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve özlemle anıyorum. İstiklal Marşımızın, Türk insanını Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımı olduğunu tekrar hatırlatarak başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy ile bütün İstiklal Kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi minnet, rahmet ve özlemle anıyorum”

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda