Milli Eğitim Bakanı Özer’den yarıyıl tatili mesajı

Milli Eğitim Bakanı Özer'den yarıyıl tatili mesajı

18 milyondan fazla öğrenci hafta sonu itibariyle 15 günlük yarıyıl tatiline girecek.  Milli Eğitim Bakanı Özer, yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmeyeceğini açıkladı.

20 Ocak 2022 - 10:06 - Güncelleme: 20 Ocak 2022 - 10:54

Yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra 6 Eylül'de yüz yüze eğitime başlayan 18 milyondan fazla öğrenci yarıyıl tatiline girmeye hazırlanıyor.

Yüz yüze eğitim süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında da yüz yüze eğitime kararlılıkla devam edeceklerini söyledi. Bakan Özer, yarıyıl tatilinde öğrencileri sevindirecek açıklamalarda da bulundu.

"TATİLDE ÖDEV YOK"

Mahmut Özer, öğrencilerin 2 haftalık tatillerini doya doya yaşamalarını belirterek "Öğretmenlerimiz, bu yarıyıl tatilinde izinliler ama biz yine öğretmenlerimiz için Öğretmen Bilişim Ağı üzerinde 9 farklı temada eğitimler düzenledik, isteyen öğretmenlerimiz dijital platformlar üzerinden, okula gelmeden bu eğitimlere katılabilirler. Öğretmenlerimizden istirhamımız, öğrencilerin bu 2 haftalık tatili doya doya yaşamaları. 5 aylık bir eğitim 1,5 yıl aradan sonra sadece öğretmenlerimiz için bir yenilik değildi aynı zamanda öğrencilerimiz için de farklı bir dönem geçti. Dolayısıyla bu 2 haftalık tatilde öğrencilerimiz sağlık kurallarına riayet ederek vakitlerini en iyi şekilde geçirsinler, kitapları okusunlar, gezsinler, aileleriyle daha fazla vakit geçirsinler"

"YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK"

Salgın sürecinde alınmış olan kararları harfiyen tüm okullarda başarılı şekilde yürüttüklerini belirten Bakan Özer, yaklaşık 5 ay kesintisiz şekilde eğitime devam etmenin bir başarı hikayesi olduğunu kaydetti. Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkinci dönemde de birinci dönemdeki gibi yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu 2 haftayı biz de Bakanlık olarak tüm il ve ilçelerdeki okullarımızı elden geçirerek bakım ve küçük onarımlarla ilgili yapılması gereken neler varsa tüm okullarımızda tüm illerimizde, ilçelerimizde kaynaklarla destekleyerek bu eksiklerimizi gidermeye çalışacağız".


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...