Millet Hanı, turizme kazandırılacak

Millet Hanı, turizme kazandırılacak

Şanlıurfa’nın Topkapı Sarayı olarak bilinen, defalarca yıkılma ve tahribatla yüz yüze gelen Millet Hanı’nın biran önce restore edilerek, kentin turizmine kazandırılması bekleniyor.

03 Haziran 2021 - 11:20 - Güncelleme: 03 Haziran 2021 - 11:25

Osmanlı Dönemi’nde inşa edilen anıtsal yapı niteliği taşıyan Millet Hanı, kimi zaman kışla kimi zaman ambar olarak kullanıldı. Son olarak 1980 yılında Şanlıurfa Belediyesi tarafından odun pazarı ve marangozhane olarak da kullanılan tarihi yer, şu anda atıl durumda ve kullanılamaz halde duruyor.  Millet Hanı, yapılacak restorasyon çalışmalarından sonra ziyaretçi ve hizmete açılmayı bekliyor. 

OTEL OLACAK 


Mülkiyeti, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde olan ve 2008 yılında ihale edilerek kiraya verilen han, otel olarak faaliyete geçirilmesi planlanıyordu. Ancak başlatılan çalışmaların ardından maddi imkânsızlık ve tarihi mekânda usulsüz kazı çalışmaları nedeniyle el değiştirerek, Millet Hanı Yatırım Turizm A.Ş.’ye devredildi. Fakat yapılan devir sonrası 302 yataklı butik otel olarak tasarlanan ve maliyeti de 64 milyon lira olarak belirlenen tarihi Millet Hanı’nın çalışmaları yine yarım kalarak bir arpa boyu yol kat edilemedi. 

 

AMAÇ TURİZMİ CANLANDIRMAKTI!
Millet Hanı’nda yapılan çalışmaların amacı Şanlıurfa’nın tarihini ve turizmini canlandırmak için restorasyon çalışmalarına başlanmıştı ancak yaşanan aksilikler nedeniyle çalışmalar tamamlanamadan yine aynı haliyle kaldı. Son zamanlarda Şanlıurfa Valiliğinin yapmış olduğu araştırmalar sonucu handaki tahribat tespit edildi. Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya tarafından başlatılan çalışma ve araştırmaların ardından Millet Hanı’nın restorasyon ve yapı işlerinin yürütülmesi için ihaleyi alan firma hakkında suç duyurusunun olduğu tespit edildi.  Yapılan tespitlerin ardından Valilik aracılığı ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve ilgili kurullar devreye girdi. Handaki tahribat ve firmanın restorasyon anlaşmasının feshedilmesi için yargı süreci başlatıldı. Başlatılan yargı sürecinin ardından tarihi handa restorasyon çalışmalarının yapılması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda