Mahkeme kararını verdi ! Cafer: Novada AVM yıkılacak

Mahkeme kararını verdi ! Cafer: Novada AVM yıkılacak

Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi, Şanlıurfa Belediyesi eski meclis üyesi Mehmet Cafer’in yeşil alanın betonlaşmasından dolayı 11 Nisan Meydan Projesi ile ilgili açtığı davada, yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

16 Nisan 2021 - 09:40 - Güncelleme: 16 Nisan 2021 - 11:15

Şanlıurfa eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde Meclis Kararı alınan 11 Nisan Meydan Projesi, daha sonra Belediye eski Meclis Üyesi Mehmet Cafer’in açtığı dava sonucunda mahkeme tarafından iptal edildi. 2014 Yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından yeniden Meclise getirilen 11 Nisan Meydan Projesi, bir kez daha Meclisten çıktı. Bu karara da itiraz eden Cafer, konuya bir kez daha itiraz ederek, projeyi mahkemeye taşıdı. Ancak bu kez Cafer’in yaptığı itiraz mahkemece reddedildi. Bu gelişmenin ardından konuyu bu kez Gaziantep İdare Mahkemesi’ne taşıyan Cafer, burada da ret kararı alınca bu kez Danıştay’ın yolunu tuttu.

DANIŞTAY CAFER’İ HAKLI BULDU

Danıştay 6. Daire Başkanlığı, Cafer’in başvurusunun usulden reddedildiğini, başvurunun kabul edilmesini talep etti ve İdare Mahkemesi’ndeki dava dosyası yeniden açıldı. Bu kez davanın görüldüğü Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi Başkanlığı’na Bilirkişi Heyeti’nin hazırladığı rapor sunuldu.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU

 Plan değişikliğinin yanlış olduğunu belirten raporu dikkate alan mahkeme heyeti, yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Mahkeme dosyasında, “Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27. Maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere oy birliğiyle karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Mahkeme kararının ardından bir kez daha Novada AVM’nin yıkılması gündeme geldi.

CAFER: NOVADA AVM YIKILACAK 

Mahkemenin verdiği kararı değerlendiren Belediye eski Meclis Üyesi Mehmet Cafer, “Kanunsuz bir işlem yaptılar. İnşallah 2021 yılında bunun son neticesini almış olacağız ve orası (Novada AVM) yıkılacak” dedi.

2013 yılından beri yanlış rantçı zihniyetle mücadele ettiğine vurgu yapan Cafer, “2013 yılında 11 Nisan Stadımızın yerine AVM yapmaya karar verdiler. Mecliste itiraz ettim, ondan sonra mahkeme mahkeme bugüne kadar dolaştım. En son 1-2 ay önce bilirkişi heyeti buranın yanlış olduğunu mahkemeye bildirmişti. Belediye maalesef bilirkişiye itiraz etmişti, bilirkişinin itirazını mahkeme kabul etmeyince yeni bilirkişi istemiş, mahkeme onu da kabul etmemiş ve bitişe bir adım var. Yerel mahkeme 11 Nisan alanı yerine yapılan AVM’nin yanlış olduğunu ve oranın yeşil alan olması yönünde kararını verdi. Büyük bir ihtimalle belediye Bölge Mahkemesine Gaziantep İstinat Mahkemesi’ne itiraz edecektir. Dosya oradan da çok kısa sürede tekrar geri dönecektir. Çünkü kanunsuz bir işlem yaptılar. İnşallah 2021 yılında bunun son neticesini almış olacağız ve orası yıkılacak. Çocuklarımıza, torunlarımıza yeşil alan olarak ilelebet kalacaktır” diye ifade etti.

“BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİNE DAVA AÇACAĞIM”

Novada AVM’nin yıkılması kararının alınmasının ardından plan değişikliğine imza atan belediye başkanları ile meclis üyelerine de dava açacağını duyuran Cafer, “Belediyenin zararını onlardan tahsil edeceğim. Onlar bu yanlış karara ortak oldular, şimdi ödemeye de ortak olsunlar. Biz Urfa için 9 yıldır mücadele ediyoruz mücadelemizin neticesini aldık İnşallah hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

BİLİRKİŞİ RAPORU: “PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YANLIŞ”

Bu arada bilirkişi tarafından daha önce mahkemeye sunulan raporda, söz konusu projede, İmar Yasası’nda yer alan yeşil alanın değiştirilemeyeceği hükmünün çiğnendiği ve plan değişikliğinin yanlış olduğu belirtilerek, “Dava konusu planın şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve teknik ilkeleri ile mevzuata uygum olmadığı ve kamu yararı taşımadığı kanaatine varılmıştır” ifadelerine yer verilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda