İşte YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih!

İşte YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih!

YKS sonuçları, iyi bir üniversite kazanma hayaliyle sınavda ter döken öğrenciler tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç ayrı oturumda gerçekleştirilen üniversite sınavına katılan binlere adayın gözü 2022 YKS sonuçlarına çevrildi. ÖSYM tarafından yayınlanan takvim ile birlikte YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih netlik kazandı.

12 Temmuz 2022 - 13:18 - Güncelleme: 12 Temmuz 2022 - 13:21

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 18 ve 19 Haziran günlerinde tüm yurtta eş zamanlı olarak düzenlendi. Milyonlarca öğrencinin beklediği üniversite sınavının sonuçları henüz açıklanmadı. 2022 YKS sınav sonuçları için gözler ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevrildi.

 

2022 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan resmi açıklamaya göre, üniversite sınavı 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak.

 

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan resmi açıklamaya göre, 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak. Üniversite taban puanlarının ise sonuçların açıklanmasının hemen ardından duyurulması bekleniyor.

 

YKS SONUÇLARI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde.

 

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türleri ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebilecekler. Ancak başarı sırası aranan programları en düşük başarı sırasına sahip adaylar tercih edebilecekler. İlgili sınav puanı hesaplanmayan adaylar bu puan türlerinde öğrenci alan programları tercih edemeyecekler.

Sonuçlarda şu bilgiler bulunacak:

Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı

TYT puanı ve başarı sırası varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

Yerleştirme puanları ve başarı sıraları.

HABER MERKEZİ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...