İnsan kaçakçılığına bu kez Ceylanpınar mı karıştı?

İnsan kaçakçılığına bu kez Ceylanpınar mı karıştı?

Ceylanpınar Belediyesi, spor kulübüne bağlı gösterdiği 37 kişiyi ‘hizmet pasaportu’yla Almanya’ya götürme kararı aldı. Başkan Feyyaz Soylu ise "Vallahi bunu sizden öğrendim Saygı Bey!" ifadelerini kullandı.

17 Nisan 2021 - 12:07 - Güncelleme: 17 Nisan 2021 - 12:16

Gün geçmiyor ki, Ceylanpınar Belediyesi'nin ismi bir skandal ile anılmasın. Bu kez de insan kaçakçılığına karıştığı iddia edildi.

Sözcü'nün haberine göre; Yurtdışında değişik isimler adı altında kurulan ve Türkiye'deki dernekleri alet edip yurtdışına organize bir biçimde adam kaçıran şebekenin her gün yeni bir marifeti ortaya çıkıyor. Biri de Ceylanpınar'da yaşandı…

Ceylanpınar Belediye Meclisi, Ceylanpınar Spor Kulübü derneği sporcusu, yakınları ve dernek  üyeleri olduğunu öne sürdüğü 37 kişi için hizmet pasaportu çıkarılmasını kararlaştırdı. “Spor Kardeşliktir” projesi kapsamında Türkgücü Münih takımının davetlisi olarak Almanya'ya götürülmesini uygun buldu. Götürülme gerekçesi olarak, “Sporcu gençler ile ailelerini sporla tanıştırmak, spor branşlarını onlara göstermek, sporla ilgili çalışmaları yerinde göstermek” olarak gösterildi. Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, “Böyle bir şey olmadı” dedi. SÖZCÜ, belgeleri gönderdi.

Başkan, “Vallahi sizden öğrendim Saygı Bey. Benim olmadığım bir zaman meclisin böyle bir karar aldığını, belgelerden öğrendim. Bu konuda duyumum da olmadı. Soruşturma açılması gerekiyorsa başlatacağım. Bu karardan sonra neler olduğunu, gidişlerin olup olmadığını araştırdıktan sonra açıklama yapabilirim” dedi.

Türkiye'nin birçok ilçesinde belediyeler üzerinden yurt dışına geçişlerin olduğuna ilişkin iddialar Şanlıurfa'ya da sıçradı. 

VALİ YARDIMCISI DAHİ GÖREVDEN ALINDI

Muhalefetin belediye aracılığı ile insan kaçakçılığı yapılıyor iddiası; Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmet pasaportları ile Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün geri dönmemesi olayının ardından gündeme taşındı. Skandal olay sonrası İçişleri Bakanlığı da devreye girdi ve Bakanlık'tan yapılan açıklamada; Malatya’da Hizmet Pasaportları düzenlenerek bazı kişilerin haksız yere yurt dışına gönderildikleri iddiası nedeniyle Vali Yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ve 2 kamu görevlisi  4 personel görevden uzaklaştırıldğı duyuruldu. 

CEYLANPINAR BELEDİYESİ BENZER SKANDALLA ANILIYOR

Ancak olayın sadece Malatya ile sınırlı olmadığı başka il ve ilçelerde de benzer durumların yaşandığı iddia edildi. O yerlerden biri de Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi oldu. Sözcü'de yer alan habere göre Ceylanpınar Belediye Meclisi, Ceylanpınar Spor Kulübü derneği sporcusu, yakınları ve dernek  üyeleri olduğunu öne sürdüğü 37 kişi için hizmet pasaportu çıkarılmasını kararlaştırdı. “Spor Kardeşliktir” projesi kapsamında Türkgücü Münih takımının davetlisi olarak Almanya'ya götürülmesini uygun buldu. Götürülme gerekçesi olarak, “Sporcu gençler ile ailelerini sporla tanıştırmak, spor branşlarını onlara göstermek, sporla ilgili çalışmaları yerinde göstermek” olarak gösterildi.

BAŞKAN SOYLU: GEREKİRSE SORUŞTURMA BAŞLATACAĞIM

Olayın akıbetine dair gelişmeleri öğrenmek için Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu'ya ulaşan Gazeteci Saygı Öztürk "Vallahi sizden öğrendim Saygı Bey. Benim olmadığım bir zaman meclisin böyle bir karar aldığını, belgelerden öğrendim. Bu konuda duyumum da olmadı. Soruşturma açılması gerekiyorsa başlatacağım. Bu karardan sonra neler olduğunu, gidişlerin olup olmadığını araştırdıktan sonra açıklama yapabilirim” cevabını aldı. 

Belediyeden ise konuya dair henüz bir açıklama gelmedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda