İmalat Sektörlerine Finansman Desteği

İmalat Sektörlerine Finansman Desteği

Karacadağ Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Stratejik İmalat Sektörlerine Finansman Desteği Programı ilan edildi.

08 Eylül 2021 - 16:40 - Güncelleme: 08 Eylül 2021 - 16:43

Karacadağ Kalkınma Ajansı, 2021 Yılı Stratejik İmalat Sektörlerine Finansman Desteği Programı (FİNDES) kapsamında uygun proje başvurularının kendisine sunulması amacıyla 07 Eylül 2021 tarihi itibariyle ilana çıktı. Başvuruların KAYS üzerinden tamamlanması için son tarihin 22.10.2021 saat 23:59, taahhütnamelerin son teslim tarihi ise 02.11.2021 saat 18:00 olduğu belirtildi. Bu tarihten sonra ajansa ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacak. Pandemi koşulları göz önünde bulundurularak program ile ilgili olarak bütün görüşmeler öncelikli olarak telefon, e-posta, video konferans gibi internet tabanlı uygulamalar üzerinden yapılacak. Potansiyel başvuru sahiplerinin bu hususları dikkate alarak başvuru süreçlerini yürütmeleri talep edildi.

Programla ilgili sorular, tekliflerin alınması için belirlenen son tarihten 20 gün öncesine kadar, programın referans numarası açık bir şekilde belirtilerek elektronik posta ya da faks ile aşağıdaki adrese veya faks numarasına gönderilebileceği bildirildi.

2021 Yılı Stratejik İmalat Sektörlerine Finansman Desteği Programı (FİNDES)

TRC2 Bölgesinde tekstil-hazır giyim, ayakkabı, gıda ve mobilya imalatı sektörlerindeki işletmelerin uluslararası standartlarda katma değeri yüksek üretim yapmalarının sağlanması ve bu yolla ekonomik büyümenin hızlanmasına katkıda bulunmak amacıyla 2021 Yılı Stratejik İmalat Sektörlerine Finansman Desteği Programı ilan edilmiştir.

2021 Yılı Stratejik İmalat Sektörlerine Finansman Desteği Programı (FİNDES)

Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan konuyla ilgli yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Programın amacı, TRC2 Bölgesinde tekstil-hazır giyim, ayakkabı, gıda ve mobilya imalatı sektörlerindeki işletmelerin uluslararası standartlarda katma değeri yüksek üretim yapmalarının sağlanması ve bu yolla ekonomik büyümenin hızlanmasıdır.

BU MALİ DESTEK PROGRAMININ ÖNCELİKLERİ ŞUNLARDIR:

 

Öncelik 1: Tekstil-hazır giyim, ayakkabı, gıda ve mobilya imalatı sektörlerindeki işletmelerin fiziki, dijital ve teknolojik kapasitelerinin geliştirilmesi.

Öncelik 2: İşletmelerin yönetim, tasarım, üretim, pazarlama, satış vb. süreçlerinin iyileştirilmesi.

Öncelik 3: İşletmelerde kaynak verimliliğinin sağlanması.

Öncelik 4: İmalat sektöründe faaliyet göstermek üzere yatırım süreci devam eden işletmelerin yatırımlarının hızlandırılmasını sağlamak. (Bu kapsamda sadece yatırım süreci devam eden, üretime geçmemiş işletmeler başvuru yapabilir.)

PROGRAM BÜTÇESİ: 50.000.000 TL

Program kapsamında, başarılı bulunan projelerin kar payı giderleri Ajans tarafından karşılanacaktır.

Asgari Kullanılabilecek Kredi Tutarı (Proje Bütçesi) (KDV Dahil): 500.000 TL

Azami Kullanılabilecek Kredi Tutarı (Proje Bütçesi) (KDV Dahil): 2.500.000 TL

Projenin Uygulama Süresi: 12 aydır.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Tekstil-hazır giyim, ayakkabı, gıda ve mobilya imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren kâr amacı güden işletmeler ve bu temel sektörlerin üretim süreçlerini destekleyen ileri ve geri bağlantılı tedarik zincirini tamamlayabilecek imalat alanlarında faaliyet gösteren kâr amacı güden işletmeler.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...