İlaç açıklaması: Normale dönmesini bekliyoruz

İlaç açıklaması: Normale dönmesini bekliyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilaç krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, "Önümüzdeki 3-4 hafta içinde normale dönmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

27 Aralık 2022 - 13:08 - Güncelleme: 27 Aralık 2022 - 13:13

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Koca, piyasada bulunamayan ilaçlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koca, piyasada yeterli miktarda ilaç bulunana kadar bir süreliğine ilaçların ihracatını durdurduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz hafta önemli adımlar attık. İlaçlar için kur güncellemesi yapılarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayrıca piyasada yeterli miktarda ilaç bulunana kadar bir süreliğine ilaçların ihracatını durdurduk. Bunun dışında sektörün tüm paydaşlarını topladık ve sorunu ele aldık. Tedarik sorunlarını değerlendirdik. Attığımız bu adımların öncesinde 950'ye yakın ilacın piyasada olmadığını veya çok az olduğunu belirlemiştik. Piyasada bulunan 7 bin kalem ilaç içinde, az bulunan 950 ilaç sayısının şu an 154'e kadar düştüğünü söyleyebilirim. Önümüzdeki 3-4 hafta içinde normale dönmesini bekliyoruz." 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...