İbrahim Coşkun, eğitimdeki sorunlara dikkat çekti

İbrahim Coşkun, eğitimdeki sorunlara dikkat çekti

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun bugün başlayan yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında eğitimdeki sorunları sıralayan Başkan Coşkun, sorunlara çözüm önerisinde de bulundu.

06 Eylül 2021 - 10:20 - Güncelleme: 06 Eylül 2021 - 10:22

Yüz yüze eğitim yaklaşık 2 yıl sonra 2021-2022 eğitim ve öğretim yılıyla başlıyor. Şanlıurfa’da ise bugün 697 bin öğrenci okula gitmenin heyecanını yaşıyor. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, yeni eğitim yılının ilk gününde kentin eğitimiyle ilgili sorunları sıraladı. Yazılı açıklama yapan Başkan Coşkun, eğitimin verimliliği için sorunların zamanında çözülmesi gerektiğini vurguladı.

“2023 VİZYON BELGESİ HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Yeni dönemde bütün eğitim çalışanlarına ve öğrenciler sağlık ve başarı dileklerini ileten Coşkun, geçmiş kayıpların telafi edilebilmesi, geleceğe güvenle bakılabilmesi için okulların açık tutulmasının önemli bir karar olduğunu kaydetti. 2023 Vizyon Belgesi’nde yer alan taahhütlerin yerine getirilmesini ve projelerin hayata geçirilmesini beklediklerini aktaran Coşkun, “Salgınla mücadele sürecindeki diğer bütün faktörlerin göz ardı edilerek okulların açılmasının, eğitim çalışanlarının aşılanmasına veya PCR testi zorunluluğuna indirgenmesinin kabulü mümkün değildir. Eğitim çalışanlarının yeni döneme güçlü motivasyonla, moralli başlaması sağlanmalı ve teşvik dışı uygulamalardan kaçınılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İÇİN ADIM ATILMALI”

Öğretmenlik meslek kanunu için artık somut adımlar atılmasını istediklerini aktaran Coşkun, “Öğretmenlik Meslek Kanunu konusunda ortaya konan irade, somut bir netice doğurmamıştır. Öğretmene destek niteliğinde, mesleki gelişimini ve özerkliğini sağlayacak bir meslek kanunu ivedilikle çıkarılmalıdır. Sözleşmeli öğretmenliğin günümüzde başlı başına bir mağduriyet kaynağına dönüşmüş olduğu artık alenen ortaya çıkmış durumdadır. Ücretli öğretmenlikle emek sömürüsünden vazgeçilmeli, ihtiyaç kadrolu öğretmenlerle karşılanmalıdır. Eğitim çalışanlarının yaz dönemi yer değişikliği sorunları çözülmelidir. Eğitim kurumlarında çalışan personelin haftalık 40 saati aşan çalışmalarının karşılığı fazla çalışma ücreti ödenmesi ya da personel yetersizliği gerekçesine sığınılmadan fazla çalışma karşılığı izin hakkından faydalanmalarının sağlanması yönünde düzenleme yapılmalıdır” diye ekledi.

“OKULLARIN ÖDENEK İHTİYACI KARŞILANMALI”

Okulların ödenek ihtiyacının karşılanması gerektiğini belirten Coşkun, okul esaslı bütçeleme uygulaması getirilmesini istediklerini söyledi. Coşkun devamında, “Okul yönetimlerinin bir yandan okullara bağış konusunda sürekli olarak kamuoyu ve idare baskısı altında ve soruşturma tehdidi karşısında bırakılması, diğer yandan zorunlu cari harcamalar için kaynak bulma yükümlülüğüne sokulması, hem eğitim-öğretime zarar verip bu sorunu okullar arası başarı farklılığının bir unsuru hâline dönüştürmekte hem okul yöneticilerine yönelik hukuksuz, haksız ve adaletsiz uygulamalara ve mağduriyetlere kapı aralamakta hem de yönetici/öğretmen ile öğrenci velilerini karşı karşıya getirerek okul iklimini ve okul-veli iş birliğini zehirlemektedir” şeklinde konuştu.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...