Harran Üniversitesi Rektörlüğü’ne ilk aday belli oldu

Harran Üniversitesi Rektörlüğü'ne ilk aday belli oldu

Harran Üniversitesi rektörlüğü için adaylığını ilk açıklayan isim belli oldu.

10 Kasım 2022 - 15:18 - Güncelleme: 10 Kasım 2022 - 15:56

Yükseköğretim Kurumu (YÖK), Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’in aralık ayında emekliye ayrılacak olması nedeniyle boşalacak rektörlük koltuğu için geçtiğimiz günlerde başvuru ilanı yayımladı.

İlanın ardından Harran Üniversitesi rektörlüğü için adaylığını açıklayan ilk isim daha önce üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı da yapan Prof. Dr. Mahmut Nedim Bayuk oldu. Bayuk’un bugün resmi başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Üniversitenin bir önceki rektörlük yarışında 56 aday çıkmış, ancak cumhurbaşkanı hiçbirini rektör yapmamış ve kendi belirlediği Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’i atamıştı.

Prof. Dr. Bayuk’un ardından daha birçok ismin rektörlük için adaylığını açıklaması bekleniyor.

Başvurular 18 Kasım’a kadar sürecek.

PROF. DR. MAHMUT NEDİM BAYUK KİMDİR?

Prof. Dr. Mahmut Nedim Bayuk 1970’de Şanlıurfa’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı. Lisans öğrenimini Gazi Üniversitesi, Yüksek Lisans ve Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesinde tamamladı.

Bayuk, 2006 yılında Ürt. Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalında Yardımcı Doçent, 2013 yılında Pazarlama alanında Doçent ve 2019 yılında Profesör oldu. 2008-2019 tarihleri arasında Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve 2019-2020 tarihleri arasında Dekanlık görevini yürütmüştür.

Bayuk, evli ve 3 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda