Harran’a iki aile arasındaki husumet barışla noktalandı

Harran'a iki aile arasındaki husumet barışla noktalandı

Harran’da iki aile arasında yaşanan olay sonrası başlayan husumet, barışla noktalandı. İlçedeki geniş katılımlı törende husumetli iki ailenin fertleri tokalaşarak barışa ‘evet’ dedi.

05 Aralık 2021 - 18:26 - Güncelleme: 05 Aralık 2021 - 18:30

Yaklaşık bir ay önce Osmaniye’de gerçekleşen olay sonrası Atsak ve Çağatay aileleri arasında husumet başladı. Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde düzenlenen barış töreniyle iki aile arasındaki husumet kan davasına dönüşmeden sonlandırıldı.

MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz’un öncülüğünde, Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’un ev sahipliğinde düzenlenen barış töreni, Harran Otağı’nda gerçekleşti. Tören için Harran Otağı Türk bayraklarıyla süslendi. Törene Atsak ve Çağatay ailesi fertleri, MHP Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş, bölgenin ileri gelen kanaat önderleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Milletvekili Özyavuz, bir daha kötü hadiselerin yaşanmaması ve toplum arasında fitne oluşmaması için herkesin üzerine büyük sorumluluk düştüğünün altını çizdi. Özyavuz, her iki aile bireylerinin de büyük katkısıyla husumetin kan davasına dönüşmeden sonlandığını ve benzer hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini söyledi. Özyavuz’un konuşması sonrası Atsak ve Çağatay ailesi fertleri tokalaşarak barışa ‘evet’ dedi.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz da barışa ‘evet’ diyen aile bireylerine teşekkür etti.

Barış programı Harran Müftüsü Feridun Yıldırım’ın yaptırdığı dua ile devam etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...