Urfalı sporcunun hedefi Avrupa ve olimpiyat şampiyonluğu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sporcusu Hüseyin Müsri, judo branşında Türkiye birinciliği ve Balkan üçüncülüğü kazanarak Şanlıurfa’nın gururu oldu.


Urfalı sporcunun hedefi Avrupa ve olimpiyat şampiyonluğu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Dairesi Başkanlığı koordinesindeki spor salonlarında eğitim alan Şanlıurfalı Hüseyin Müsri, judo branşında Türkiye birinciliği ve Balkan üçüncülüğü aldı.

Afyonkarahisar’da 22-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 2022 Minikler Türkiye Judo Şampiyonası müsabakalarında 55 kiloda Türkiye Şampiyonu olan ve minikler kategorisinde Balkan Judo Şampiyonalarına katılma hakkı kazanan sarı kuşak sahibi Hüseyin Müsri, Bosna Hersek’te düzenlenen şampiyonada Yunan rakibini yenerek 3. oldu ve bronz madalya aldı.

HEDEF AVRUPA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU

Şanlıurfa’ya Balkan 3’üncüsü olarak dönen Hüseyin Müsri, ailesi ve sevenleri tarafından sevinçle karşılandı. Ailesinin en küçük bireyi olan Müsri, yaşadığı mahallede zor şartlar altında hem okula gidiyor hem de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sırrın Spor Salonunda judo eğitimleri almaya devam ediyor. Küçük sporcunun hedefi Avrupa ve olimpiyat şampiyonu olmak.

Her gün düzenli olarak antrenmanlara katılan Hüseyin başarı merdivenlerini birer birer çıkarak Ay Yıldızlı bayrağı dalgalandırmak istiyor.

Antrenör Cuma Ciniviz ise Hüseyin’in judo sporuyla daha çok başarılara koşacağını ve önünün açık olduğunu belirterek, “Hedefimiz Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları çıkarmaktır” ifadelerine yer verdi.

Baba Mehmet Müsri ise oğlunun kendilerini gururlandırdığını, Hüseyin’in Avrupa hayali olduğunu, ülkesini ve Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil etmek istediğini belirterek hayallerini gerçekleştirmesinde büyük emekleri olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.