Urfa'da 2 kişinin ölümüne sebebiyet veren şahıs yakalandı

Şanlıurfa’da kent merkezinde çeşitli noktalarda uygulama yapan güvenlik güçlerince, iki kişinin ölmesine bir kişinin ise ağır yaralanmasına neden olan ve bir yıldır aranan Abdullah Aris yakalandı.


Urfa'da 2 kişinin ölümüne sebebiyet veren şahıs yakalandı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yaklaşık bir yıl önce ters şeritte seyir halindeyken karşı yönden gelen araca çarpan ve iki kişinin ölmesine bir kişinin ise yaralanmasına neden olan sürücü Abdullah Aris, yaralandığı kazanın ardından kaldırıldığı ilçe devlet hastanesinden kaçmıştı. Abdullah Aris’in, Şanlıurfa il merkezinde güvenlik güçlerinin yaptığı kimlik kontrolünde bir yıldır arandığı saptandı. Uygulama noktasında gözaltına alınan Abdullah Aris, hakim karşısına çıkacak. 

BİR YIL ÖNCEKİ KORKUNÇ OLAY!

Akçakale’de 14 Ekim 2021’de, seyir halinde olan 06 RFP 63 plakalı otomobil ile ters şeritte ilerleyen Abdullah Aris yönetimindeki araç kafa kafaya çarpıştı. İtfaiye ekipleri araçta sıkışan Halil Sağ, Şafak Sağ ve diğer Halil Sağ’ı kurtarma çalışmalarını sürdürürken kazaya sebebiyet veren ve kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan Abdullah Aris, Akçakale Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Diğer yaralılar ise sıkıştıkları araçtan kurtarıldıktan sonra sevk edildikleri Akçakale Devlet Hastanesinde ilk müdahaleleri yapıldı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen iki kuzen olan ve aynı isimleri taşıyan iki Halil Sağ hayatını kaybetti. Şafak Sağ ise ayakta tedavi edildi.

HASTANEDEN NASIL KAÇTI

Akçakale Devlet Hastanesinde yaralılardan ikisinin yaşamını yitirmesinin ardından Abdullah Aris, iddiaya göre, hastaneye ait olmayan güvenlik kıyafeti giydirilerek 4 yakınıyla birlikte hastaneden kaçtı veya kaçırıldı.

Kim veya kimler tarafından kaçırıldığı belirlenmeyen olayla ilgili güvenlik güçleri kamera kayıtlarını inceleyerek araştırma başlattı.

Olayın üzerinden yaklaşık bir yıl geçerken, hastaneden firar eden Abdullah Aris, Şanlıurfa’da kent merkezinde çeşitli noktalarda uygulama yapan güvenlik güçlerince yakalandı. Gözaltına alınan Aris, hakim karşısına çıkacak.

SAĞ: ADALETİN SAĞLANMASINI İSTİYORUZ

Genç yaşta hayatlarını kaybedenlerin yakınlarından Şafak Sağ, yaptığı yazılı açıklamada, kazaya sebebiyet veren Abdullah Aris’in yakalanmasından mutlu olduklarını kaydetti. Sağ, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bundan sonra adaletin önünde yaptıklarının hesabını verecek. Abdullah Aris’i yakalayan tüm güvenlik güçlerimize ve polislerimize çok teşekkür ediyorum. Bir yıldır her yerde aranıyordu. Fakat ailesi ve yakınlarının gözetimi altında saklanan Abdullah Aris’in ailesi hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Bu şahıs bizim 3 canımıza kast etti ve biri abim olan Halil Sağ diğeri ise amcam oğlu olan Halil Sağ’ın hayatlarını kaybetmesine neden oldu. Abdullah Aris, kaza sonrası hastaneden nereden temin ettiğini bilmediğimiz güvenlik kıyafetiyle yine yakınlarının yardımıyla kaçtı. Bu şahıs bir yıldır her yerde aranıyor. Abdullah Aris’in suçlu olduğu kadar kendisine yardım eden ailesi ve yakınları da suçludur. Adalete güveniyoruz ve adaletin sağlanmasını bir an önce istiyoruz. Hayatlarını kaybeden 2 yiğidi toprağa verdik ve her ikisinin de birer ailesi vardı. Şimdi ise arkalarında 13 yetim öksüz kaldı. Bu yetimlerin ahı hiç kimseye ne bu dünyada nede diğer dünyada kalmayacak. Adaletin sağlanmasını istiyoruz”.

İşte iki kişinin öldüğü kazanın görüntüleri: