Siverek'te unutulan gelenekler yeniden canlandırılıyor

Siverek Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarınca organize edilen ‘Komişkan 1. Kültür Festivali’ başladı.


Siverek'te unutulan gelenekler yeniden canlandırılıyor

Siverek Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarınca organize edilen ‘Komişkan 1. Kültür Festivali’ başladı.

Program kapsamında Ukrayna Türkiye Büyükelçiliği heyeti, Japon sanatçılar ile tertip komitesi, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ı makamında ziyaret etti.

Komişkan özel defterinin imzalandığı ziyarette Belediye Başkanı Ayşe Çakmak gelen heyete yöresel ürünler taktim etti.

Belediye Başkanı Çakmak’a misafirperverliği için teşekkür eden Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği birinci sekreteri Oleg Bilyi duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Siverek Belediyesi Millet Bahçesi’nde devam eden etkinliğe de katılan Başkan Çakmak, kurulan yöresel el sanatları ve yöresel lezzetlerin bulunduğu stantları ziyaret etti. Beraberindeki misafirlerle alanı gezen Çakmak, davetlilerle bir süre sohbet etti. Etkinlik kapsamında çocuklara uçurtma ve tişört dağıtan Başkan Çakmak, plaket törenine katıldı.

Unutulmaya yüz tutmuş tarihi ve kültürel her türlü etkinliğe destek vermeye devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Çakmak, “Barışa, birliğe, beraberliğe ve paylaşıma katkı sağlaması hepimizin özlemidir. Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz kormişkan festivalinin ilerleyen zamanlarda devamını getirmeyi ve her geçen yıl daha renkli olmasını diliyorum” ifadelerin kaydetti.

Millet Bahçesinde halk oyunları gösterisi, yüz boyama ve balon dağıtımı, yöresel yemek dağıtımının yapılacağı bildirildi.

Festival, Japon ve Ukraynalı sanatçıların da sahne alacağı festival kapsamında yerel sanatçılar ve sıra gecesi ekibinin de yer aldığı konserlerle sona erecek.