Urfalı sporcu Avrupa'da Türkiye'yi temsil edecek

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi AK Evler Spor Salonlarında yetişen genç sporculardan 2007 doğumlu karateci Savaş Öğüt, 17 Haziran 2022 tarihinde Çekya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.


Urfalı sporcu Avrupa'da Türkiye'yi temsil edecek

Türkiye Karate Federasyonu tarafından Sakarya’da düzenlenen ve 81 ilden 2 binden fazla sporcunun yarıştığı Türkiye Ümit Genç ve U21 Karate Şampiyonasında çıktığı 98 maçta rakiplerini tek tek eleyen Savaş Öğüt, 52 kiloda yarıştığı sekiz rakibini de yenerek Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un teşvik ve yönlendirmeleriyle başarıdan başarıya koşan genç sporculardan biri olan Savaş Öğüt, 17 Haziran’da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonasından birincilikle dönmek için yoğun çalışmalarını sürdürürken, desteklerinden dolayı Başkan Mehmet Kuş ve karate hocalarına teşekkür etti.

Belediye Başkanı Mehmet Kuş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin gururu olan genç sporcuların yetişmesi için destek olmaya devam edeceklerini ifade ederek, Savaş Öğüt’e Avrupa Şampiyonasında başarılar diledi.