Ayak parmağı eline nakledildi

Şanlıurfa’da işyerinde spiralle çalıştığı sırada kaza sonucu sağ başparmağı kopan hastaya sağ ayak ikinci parmağı cerrahi operasyonla nakledildi.


Ayak parmağı eline nakledildi

Şanlıurfa’da 4 ay önce çalıştığı işyerinde spiralle kaza sonucu elinde ciddi yaralanma olan ve sağ başparmağı kopan işçi Mehmet Sargın'ın (27) hastaneye kaldırıldı.

Başparmağının kopması nedeniyle el fonksiyonlarını büyük ölçüde kaybeden Sargın başvurduğu Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyatta alındı.

Hastanede plastik cerrahi ve el cerrahi uzmanları Dr. Buğra İpek ve Opr. Dr. Numan Atılgan, tarafından yaklaşık 4 aylık sürede yapılan farklı ameliyatların ardından daha az işlevi olan sağ ayak ikinci parmağını, kopan başparmağın yerine dikti. Zorlu bir ameliyat sürecinin ardından yeni parmağına kavuşan Sargın, hastane yönetimine ve doktorlarına teşekkür etti.

Kopan parmağın yerine ayak parmağını başarılı bir şekilde gerçekleştiren Doktor Buğra İpek, "Hasta bir kaza sonucu parmağını kaybetmişti. Kaybettiği parmağının yerine bir parmak nakli yapmamız lazımdı. Ayaktan parmak naklinde mikro cerrahi uyguladıktan sonra pıhtı atıp, parmağı kaybetme riski vardı. Hastayla konuşarak yapacağımız tekniğin uygun olacağına karar verdik ve sağ ayak ikinci parmağını, kopan başparmağın yerine başarıyla nakil ettik" ifadesini kullandı.