İHH'nın Ramazan yardımında uzun kuyruk oluştu

30 yıldır dünyanın farklı coğrafyalarında Ramazan çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl Ramazan ayının son günlerinde yardımını vatandaşa bu görüntülerle ulaştırdı.


İHH'nın Ramazan yardımında uzun kuyruk oluştu

30 yıldır dünyanın farklı coğrafyalarında Ramazan çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da “Ramazan’ı Yaşat” sloganıyla Türkiye dâhil 57 ülkede yardım faaliyetlerinde bulunuyor.

İHH; bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet ve Şanlıurfa’da bulunan yabancı uyruklu vatandaşlar olmak üzere yaklaşık 2,5 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefliyor.

“Ramazan’ı Yaşat” sloganı ile çalışmalarını gerçekleştirilen İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri,

Şanlıurfa’nın en işlek ve Alış Veriş Merkezi’nin olduğu bir bölgeyi seçti. Veren el alan eli görmeyecek şekilde yardımların yapılması gerekirken, İHH Şanlıurfa’da bu görüntülerin oluşmasına sebep oldu.

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atilla, yer bulamadıkları için Alış Veriş Merkezi yanındaki Konferans salonunu seçtiklerini belirtti.

Ramazan Bayramı öncesi 500 ile 2 bin lira arasında nakdi yardım yapıldı. Aile ve hane sayısına göre belirlenen yardımdan yararlanmak isteyen Suriyeliler, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu önünde ve içerisinde uzun kuyruklar oluşturdu. Kuyrukta bekleyen Suriyeliler zaman zaman aralarında tartışma yaşadı.