DEVA kendi adı ve logosuyla seçime girecek

Muhalefet parti liderlerinin bir araya gelerek oluşturduğu 6'lı masada ilk ayrılık gerçekleşti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Partimiz önümüzdeki seçimlere kendi adıyla ve kendi logosuyla girme kararı almıştır. Ülkemiz için hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı.


DEVA kendi adı ve logosuyla seçime girecek

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanları bir araya gelerek seçim güvenliği konusunda ortak hareket etme kararı almıştı. Bu kapsamda parti liderleri zaman zaman buluşarak gündeme ve seçimlere ilişkin çalışmalar yürüttü.

"SEÇİMLERE KENDİ ADIMIZLA GİRECEĞİZ"


Bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yollarını 6'lı masa ile ayırdıklarını duyurdu. Babacan'ın açıklamasında, "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.


GÜLTEKİN UYSAL'IN SÖZLERİNDEN RAHATSIZ OLMUŞTU
Sosyal medyada büyük yankı uyandıran açıklama sonrasında akıllara, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal geçtiğimiz günlerde yaptığı, "Türk milletinin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var. Bunlardan biri, 20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak" açıklaması geldi. Uysal'ın bu paylaşımında AK Parti'den ayrılarak parti kuran Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na gönderme yapması dikkat çekmişti. Özellikle Babacan'ın bu sözlerden büyük rahatsızlık duyduğu öne sürülmüştü.