Şanlıurfa'da hastanede PCR testi yoğunluğu

Salgında Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarında artış yaşanmakta. Buna bağlı olarak Şanlıurfa’da da hastanede test yapmaya gelenlerin sayısında artış gözleniyor.


Şanlıurfa'da hastanede PCR testi yoğunluğu

Türkiye'de Omicron varyantı nedeniyle koronavirüs vaka sayıları hızla yükseliyor. Şanlıurfa’da da son günlerde hastanelerin PCR merkezlerinde her zamankinden daha fazla yoğunluk oluştuğu gözlemlendi.

 Yapılan tüm uyarılara rağmen tedbirlere uymayan vatandaşlar nedeniyle Omicron varyantı giderek yayılmakta. Vaka oranında son günlerde artış var.

 ARTIŞ HAFTALIK VAKA SAYILARINA YANSIDI

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık illere göre her 100 bin kişide görülen vaka tablosunu paylaştı. Buna göre Şanlıurfa'da günlük vaka sayısı ortalama 108 oldu.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 8–14 Ocak haftasını kapsayan illere göre haftalık koronavirüs vaka sayısı haritasını yayımladı.

 Söz konusu dönemde vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il şöyle: Bingöl, İstanbul, Bolu, Rize, Kocaeli, Erzurum, Ankara, Bilecik, Tunceli, Trabzon.

 Haritaya göre Şanlıurfa’nın söz konusu tarihler arasında 100 bin kişide görülen vaka sayısı 37,82 olarak kayıtlara geçti. Buna göre kentte günlük görülen vaka sayısı 108 oldu.