Kalbi delik olan hastaya kasıktan girilerek işlem yapıldı

Şanlıurfa’da hastanede kalbinde delik olduğu belirlenen hasta cerrahi işlem yapılmadan ASD kapatma yöntemiyle sağlığına kavuştu.


Kalbi delik olan hastaya kasıktan girilerek işlem yapıldı

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğine başvuran Hüseyin Uzunay’ın yapılan tetkiklerinde kalbinde delik olduğu tespit edildi.

Hastanenin başhekimi de olan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Bedri Caner Kaya tarafından tetkikleri yapılan Uzunay’a Atrial Septal Defekt (ASD) tanısı konularak kalbinde delik bulunduğu belirlendi. Hastanın kalbindeki delik, cerrahi işlem yapılmadan  “ASD” kapatma yöntemiyle kapatıldı.

“KASIKTAN GİRİLEREK İŞLEM YAPILDI”

Başarılı operasyonu gerçekleştiren Kaya, şunları söyledi:

“Deliği anjiyo ile kapatabilmek için gerekli ön incelemeleri yaptıktan sonra hastamızı operasyon masasını aldık. 15 dakikalık bir işlemle kasıktan girilerek anjiyo yoluyla halk arasında şemsiye olarak bilinen yöntemle kalpteki iki kulakçık arasında olan bu deliği cihaz vasıtasıyla kapatmış olduk.

Başarılı geçen işlemin sonunda hastamızın kalbindeki delik kapatılarak sağlığına kavuştu.”

Kaya, bu tür operasyonların artık Şanlıurfa’da rahatlıkla yapmakta olduğunu belirterek, bu hastaların artık şehir dışına gitmeden tedavi olabileceklerini kaydetti.

Sağlığına kavuşan Hüseyin Uzunay da doktorlara teşekkür etti.