Erdoğan'dan stokçuluk yapanlara sert uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, stokçuluk yapanları uyararak “Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız" dedi.


Erdoğan'dan stokçuluk yapanlara sert uyarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü.

Katar ziyareti sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki sıcak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN: "DÜŞÜK FAİZ POLİTİKASIYLA KURU DA ENFLASYONU DA AŞAĞI ÇEKECEĞİZ"

"Biz bir defa yüksek faize kesinlikle inanmıyoruz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceğiz ve bunu düzenleyeceğiz. Kesinlikle yüksek faizin, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir anlayış olduğuna inanıyorum. Buna asla müsaade edemeyiz."

"FİYAT YÜKSELİŞİNİN BİR SEBEBİ DE AÇGÖZLÜ FIRSATÇILAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, piyasada açgözlü fırsatçıların bulunduğuna dikkati çekerek, stokçuluk yapanlara şu uyarıda bulundu:

"Bu özellikle de stokçuluktan kaynaklanıyor. Şimdi bu bütçe müzakerelerinden sonra hemen bir yasal düzenleme yapacağız ve bu stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Bundan sonraki süreçte cezai müeyyidelerin çok daha yüksek olacağının sinyalini şimdiden veriyorum. Bunu bilsinler ve bu stokçuluğa tevessül etmesinler. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız."

"STOKÇULUK YAPANIN TEPESİNDEYİZ"

Stokçuluğa fırsat vermemeleri gerektiğini ifade eden Erdoğan, her alanda stokçuluk yapanın tepesinde olacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fakir fukaranın hakkını gasp ediyorlar, bunu yiyorlar, buna fırsat vermeyeceğiz. Bunu da bilmelerini istiyorum. Yeni ekonomik düzenin en önemli adımlarından bir tanesi de bu olacak. Çalışsın, kazansın. Şu anda Türkiye, imkanlarıyla buna çok büyük fırsatlar veren bir ülke. Niye helalinden çalışmıyorsun arkadaş? Niye haram yollara başvuruyorsun? Stokçuluğu bırakacaksın bir defa. Kim olursa olsun, her alanda stokçuluk yapanın tepesindeyiz" diye konuştu.