Vali Erin, fabrikaları kapanan işçilerle görüştü

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki faaliyetlerine son veren Yılmazlar Ayakkabı Fabrikası işçileriyle görüştü. İşçilere bu süreçte yanlarında olacaklarını belirten Vali Erin, “Ama sakın ümitsizliğe kapılmayın” dedi.


Vali Erin, fabrikaları kapanan işçilerle görüştü

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Yılmazlar Ayakkabı Fabrikası, işçileri ücretsiz izne gönderildikten sonra sahipleri tarafından boşaltılmıştı. Fabrika sahipleri kayıplara karışırken mağdur olan yaklaşık 400 işçi içeride kalan maaşlarının ve tazminatının peşine düştü. Yaşadıkları sorunla ilgili Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’le görüşen işçiler, yeni fabrika kurulumu için gelen talepleri hızlıca değerlendirilmesini istedi.

Vali Erin ise çalışanlar adına kendisiyle görüşen işçi temsilcilerine kapanan firma sahiplerinin beyanları hakkında bilgi verdi. İşçilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla destek olacaklarını aktaran Erin, zor süreçte yanlarında olacaklarını söyledi.

“HAKKINIZI ARAYIN”

OSB’de 13 ayrı fabrika binasını firmalara teslim ettiklerini kaydeden Erin, “Elbette yaşadığınız süreç zor. Ancak tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Şanlıurfa’da da işçi işveren ilişkileri kanunlarla düzenlenmiştir. Yasal olarak haklarınızı arayın. İşsizlik ödeneğine başvurunuzu yapın. Halen OSB’de işçi talep eden firmalar var, onlarla görüşün. Ama ümitsizliğe sakın kapılmayın. Birçoğunuz şimdiye kadar bir meslek sahibi değildiniz, ama şimdi yeni açılacak bir fabrikada rahatlıkla iş bulabilecek pozisyondasınız” diye konuştu.