Sigara ve otomobil vergisine yeni düzenleme!

TBMM’de kabul edilen Vergi Usul Kanunu ile Cumhurbaşkanı’na sigaradan alınan asgari maktu vergi ile otomobillerden alınan özel tüketim vergisini artırma yetkisi verildi.


Sigara ve otomobil vergisine yeni düzenleme!

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Genel Kurul’da kabul edilerek yasalaştı.

Yeni kanunla,  Cumhurbaşkanı söz konusu vergileri üç katına kadar artırmaya yetkili olacak. Öte yandan aynı vergileri sıfıra kadar indirme yetkisi de devam edecek. 

Yeni kanunla, sağlığa zararlı tütün mamulleriyle mücadelede etkinliğin artırılması ile otomotiv sektöründe oluşabilecek fiyat dalgalanmalarına uygun vergilemenin sağlanabilmesi, günün sosyal, ekonomik ve mali ihtiyaçlarına göre hızlı ve esnek karar alınabilmesi için Özel Tüketim Vergisi Kanunu ile Cumhurbaşkanı'na tanınan yetki de genişletildi.

Kanunda yer verilen II sayılı listedeki yani otomobil gibi mallar için belirlenen oranları ve oranlara esas özel tüketim vergisi matrahlarının alt ve üst sınırları 3 katına, III sayılı liste B cetvelindeki mallar yani sigara ürünleri için asgari maktu vergi 3 katına kadar çıkarılabilecek.